Multimodalni transport na „Putu svile“ – Koja rešenja nudi kompanija „Gebruder Weiss“?

Ponovno oživljavanje nekadašnjeg „Puta svile“ kao transportne veze između Kine i Evrope, prepoznala je i kompanija  „Gebruder Weiss“ koja se u proteklim godinama pozicionirala kako na kopnu, tako i u vazduhu i na moru.

Pod sloganom „Povezivanje Evrope i Azije, na Putu svile„,  ova međunarodna transportna i logistička kompanija pruža informacije o svojoj celokupnoj ponudi usluga od Istanbula, preko Teherana i Ašhabada,  sve do Šangaja.

 – Povezivanje  Evrope i Azije postaje sve važnije našim klijentima. Iz tog razloga, investiramo i na tržištima Centralne Azije, neposredno,  u usluge i osoblje –  kaže Volfgang Nisner, predsednik Upravnog odbora firme „Gebruder Weiss“.

Kako navodi kompanija u saopštenju, privrednom rastu u Centralnoj Aziji u narednim godinama doprineće naročito kineska infrastrukturna inicijativa ‘Jedan pojas, jedan put’. Time će se i za evropske izvozne kompanije otvoriti atraktivna nova tržišta. Radi efikasnijeg povezivanja sa ovim regionima, „Gebruder Weiss“ nudi ne samo transport međunarodnim vazdušnim i pomorskim putevima, već i intermodalna rešenja za Kinu kao i zbirne pošiljke na Kavkaz i u Iran.

Zahvaljujući sopstvenim filijalama u Gruziji, Rusiji, Turskoj, Kazahstanu i Kini, „Gebruder Weiss“ kao ekspert za logistiku može da ponudi jedinstvene i visoke standarde kvaliteta na licu mesta.

– Mi smo logistički partner koji klijentima na raspolaganje stavlja strukture, kako bi omogućio besprekorni protok robe ka ovim regionima –  kaže Volfgang Nisner.

„Gebruder Weiss“ ima više od 6.000 zaposlenih, 150 sopstvenih filijala i godišnji prihod od 1,28 milijardi evra (2015.) i pripada vodećim transportnim i logističkim  preduzećima u Evropi.

Pod krovom „Gebruder Weiss Holding AG“ sa sedištem u Lauterahu (Austrija) preduzeće pored svojih glavnih oblasti poslovanja drumskog transporta, vazdušnog i pomorskog transporta robe, kao i logistike, obuhvata i niz visoko specijalizovanih rešenja za određene delatnosti i ćerki kompanija – među njima, između ostalog, i logistički konsalting x|vise, tectraxx (specijalistu za visokotehnološka preduzeća), inet-logistics (softverska rešenja za upravljanje transportom TMS), dicall (komunikaciona rešenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (železnički transport) i servis za dostavu paketa „Gebruder Weiss“, suvlasnika austrijskog DPD.