Najvažnija pitanja za transport cveća – Svakim dodatnim danom ova roba gubi 15% vrednosti

Srce globalne trgovine rezanim cvećem je Holandija. Najveća berza cveća na svetu nalazi se u Alsmeru, blizu Amsterdama, a pokrenuta je davne 1910. Tada je čuvena aukcijska kuća Royal FloraHolland počela sa samo jednim skladištem, da bi vremenom stigla do prostora veličine 200 fudbalskih terena, tačnije 775.000 m2.

Royal FloraHolland beleži rekordan skok prihoda – sa 4,8 milijardi evra u 2019. na 5,6 milijardi evra u 2021, a sa najveće svetske pijace cveća najviše se izvozi u Nemačku, Veliku Britaniju, Francusku, Italiju i Poljsku.

Iako Royal FloraHolland i dalje igra ključnu ulogu u globalnoj trgovini, novi igrači mešaju karte, menjajući dinamiku proizvodnje. Kako se transportna tehnologija razvija, proizvođači u drugim regionima, uključujući podsaharsku Afriku, osporavaju tradicionalno visoko kotiranje Holandije u industriji.

Tržište koje cveta

Predviđa se da će evropsko tržište rezanog cveća dostići 18,3 mlrd USD do 2027. godine sa 13,5 milijardi u 2019. Najveći kupci rezanog cveća su EU i SAD, a najveći uzgajivači i izvoznici Holandija, Ekvador, Kolumbija, Kenija i Etiopija. Ruže, karanfili i hrizanteme su najpopularniji cvetovi.

Praćenje svetske potražnje za cvećem uključuje kompleksan lanac snabdevanja koji čine cvećari, veletrgovaci, aviokompanije, teretni brodovi, kamioni hladnjače, cvećare i supermarketi. Obezbediti da nešto tako delikatno poput tovara cveća stigne sa jednog kontinenta na drugi, a da se pritom ne zgnječi ili uvene, impozantan je logistički podvig.

Rezano cveće se mora efikasno transportovati u „hladnom lancu” koji čini niz rashladnih uređaja u rasadnicima, kamionima i skladištima. Vreme je ključni faktor: za svaki dodatni dan proveden u putovanju cveće gubi 15% svoje vrednosti.

Važni faktori za efikasan transport cveća

Različiti faktori određuju rok trajanja rezanog cveća nakon što se prekine veza sa korenom biljke. Razmatranje ovih faktora je posebno važno kada se rezano cveće transportuje na velike udaljenosti vazdušnim ili drumskim putem.

Temperatura:  Ustanovljena je jasna veza između disanja biljaka, temperature okoline i starenja rezanog cveća. Kao i svaka druga biljka, rezano cveće prolazi kroz respiratorne procese koji stvaraju značajne količine toplote. Od vitalnog je značaja da transporteri cveća uzmu u obzir sisteme za hlađenje kada prevoze cveće. Usled stalno povišenih temperatura brži je početak starenja i kraći rok trajanja. Optimalna temperatura otpreme varira u zavisnosti od vrste, ali biljke se uglavnom isporučuju na temperaturi od 10°C do 12°C. One koje nisu osetljive na hlađenje isporučuju se na temperaturi od 2°C, kako bi se maksimizovao kvalitet biljaka i cvetova.

Hidratacija i vlažnost: Još jedna ključna odrednica načina na koji se cveće šalje je prisustvo adekvatne hidratacije i vlažnosti vazduha. Za maksimalnu dugovečnost, rezano cveće zahteva da vlažnost okruženja bude oko 85%-90%. Biljke su posebno sklone brzom gubitku vode kada se odvoje od korena bogatog hranljivim materijama i zahtevaće odgovarajuću rehidraciju da bi zadržale svežinu.

Zadržavanje ugljenih hidrata

Zalihe šećera unutar stabljika zadužene su za obezbeđivanje energije cvetnim biljakama. Kada se cveće reže, postoji veća tendencija da se ove zalihe brzo smanje, te da biljka brzo uvene.

Da bi se sprečila ova neželjena pojava, cveće može odmah nakon rezanja biti uronjeno u rastvor koji sadrži šećer, od nekoliko minuta do nekoliko sati (kraće od 24 sata). Ovaj proces poznat je kao “pulsiranje” i pomaže u povećanju zaliha energije, što znači duži vek trajanja.

Prevencija bolesti

Cveće je veoma podložno bolestima, posebno gljivičnim infekcijama. Uobičajeni patogen, siva plesan, može se razviti na vlažnom cveću i oštetiti njegove latice, čime će se umanjti estetska vrednost. Pokazalo se da upotreba fungicidnih sprejeva i dipova efikasno čuva cveće namenjeno za transport na velike udaljenosti.

Prilagođena tehnička rešenja

Za transport cveća potrebne su specijalno konstruisane prikolice sa kolicima/stalcima za cveće  (CC Container). Metalna kolica imaju točkiće, kako bi se lakše obavljao utovar i istovar. Potrebno je obratiti pažnju na ograničenje njihovog kretanja u tovarnom prostoru. Specijalna konstrukcija prikolice je takva da se roba može dodatno obezbediti pomoću bezbednosnih traka/španera, kao i šipki za blokiranje tereta, što je preporučeno za otpremu biljaka na velike udaljenosti. Šipkama i trakama za blokiranje tereta pre svega treba da budu zaštićene biljke u kutijama i bez ambalaže, kako ne bi padale i drobile se.