Železnica u problemu zbog haosa u evropskim lukama

Luke u Hamburgu i Bremerhavenu se i dalje suočavaju haosom nakon kontinuiranih štrajkova i problema sa infrastrukturom, što znači i snažne posledice za operatere na železnici. Kao da to nije dovoljno i u jadranskim lukama pretilo je da dođe do značajnih ograničenja u saobraćaju, koje je, srećom, slovenački upravljač infrastukture otklonio, piše railfreight.com. 

Uprkos tome što se u lukama Kopar i Trst stvari poboljšavaju, situacija u lukama Severne Nemačke nije slična.

Za Kopar i Trst situacija je bila komplikovana, ali sa jednostavnim rešenjem. Upravljač infrastrukture u Sloveniji je pre nekoliko dana najavio zabranu utovara tereta na teritoriji zemlje zbog preopterećenja. To bi značilo, kako piše railfreight.com, da nijedan voz ne bi mogao da se otprema iz jadranskih luka preko slovenačke železničke mreže. Ipak, suočeni sa mogućnošću višestrukog otkazivanja usluga i ogromnim zaostatkom pošiljki nakon toga, nadležni su poništili odluku i dozvolili kompanijama da otpremaju vozove.

Sa druge strane, u Nemačkoj situacija nije tako jednostavna, pa operateri mogu očekivati više otkazivanja.

Desetine vozova otkazano

Kao što je poznato, nemačke luke suočavaju se sa poteškoćama već duže vreme. Glavni problemi nastali su kombinacijom faktora koji uključuju štrajkove, kvarove na infrastrukturi, pa čak i prirodne pojave, kao što su oluje koje zatvaraju železničke pruge ka luci.

Kao rezultat toga, luke Hamburg i Bremerhafen nisu uspele da izbegnu ono što su učinil Trst i Kopar.

– Zbog potpuno preopterećene infrastrukture, pristup luci Hamburg je ograničen. HPA i pojedinačni terminali će pregovarati o prihvatanju svakog voza sa operaterima – navode iz kompanije Metrans, na koju ovi problemi posebno utiču.

Iz tog operatera još početkom meseca upozoravali su da su im mnoga železnička sredstva blokirana u lukama, što ukrozuje nedostatak opreme.

Nakon toga, u utorak je objavljeno da ova kompanija ima 18 vozova koji „čekaju red“ za ulazak u luke Hamburg i Bremerhafen, kao i da je prinuđena na dodatna otkazivanja ili odlaganja.

Izvor: railfreight.com