„Nelt Grupa“ ostvarila rast prometa od 39%

Miloš Jelić
Miloš Jelić

Nakon dve godine objedinjenog poslovanja svih kompanija u organizacionom sistemu „Nelt Grupe“ postignuti su značajni rezultati, saopšteno je na radnom doručku sa medijima održanom povodom godišnjice Grupe. Tom prilikom predstavnicima medija obratili su se Miloš Jelić, izvršni direktor „Nelt Grupe“, Milan Radivojević, direktor strategije i biznisa, Marina Mitić-Jekić, direktorka ljudskih resursa i Ljiljana Gardašević, generalna direktorka kompanije „Corner Shop“. U 2014. je ostvaren promet od 539 mil EUR, dok je organskim rastom i sklapanjem ugovora sa novim principalima u 2015. godini „Nelt Grupa“  povećala broj zaposlenih za 461 i do kraja godine očekuje rast prihoda od 39%.

Danas „Nelt“ zapošljava ukupno 3.760 ljudi na 7 tržišta u 11 kompanija, što ga čini jednim od najuspešnijih domaćih poslovnih sistema. „Nelt“ je lider u pružanju usluga u oblasti distribucije, logistike, proizvodnje, maloprodaje i marketinga.

Pored uspešnog poslovanja na tržištima Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, beleži se značajan rast poslovnih aktivnosti i u podsaharaskoj Africi – u Angoli, Zambiji i Mozambiku. Od ove godine Grupi su priključene kompanije „Banim“ reklame, renomirani proizvodjač reklamnih materijala, i „Corner Shop“, maloprodajni lanac koji je započeo novu strategiju svog razvoja kroz modernizaciju vizuelnog idendtieta prodajnih mesta, unapređenje asortimana i otvaranje standardizovanih objekata u Beogradu i Srbiji.

Milan Radivojević, izvršni direktor za strategije i razvoj biznisa u „Nelt Grupi“, najavio je da proširuju poslovanje i u sektoru logističkih usluga.

– Ove godine smo uspeli da ponudimo uslugu kućnog carinjenja. Osim toga, u skladište u Podgorici smo uložili 3 mil EUR, a početkom decembra otvaramo magacin u Bijeljini.