Izvrsnost i odgovornost za budućnost – Nelt Grupa predstavila Izveštaj o održivom poslovanju

Održivost poslovanja jedan je od ključnih strateških ciljeva, a uz svestranost, nove tehnologije i afirmaciju zaposlenih, kompanija je fokusirana na teme i projekte koji će dugoročno ostaviti pozitivan trag, u samoj organizaciji i u široj zajednici, istakla je Nelt Grupa u Izveštaju o održivom poslovanju za 2018/2019.

U protekle dve godine, Nelt je investirao 15 miliona evra u izgradnju „pametnih skladišta“ i poslovnog prostora u Beogradu i Istočnom Sarajevu, proširio Intermodalni terminal u Beogradu, obnovio flotu vozila u skladu sa aktuelnim eko-standardima, te stavio akcenat na značaj reciklaže.

Na svim tržištima na kojima posluje, ova kompanija koja već 30 godina organski raste teži podizanju ekološke svesti, smanjenju zagađenja i efekata globalnog zagrevanja. Istovremeno, nastavlja se podrška projektima iz oblasti obrazovanja i profesionalnog usavršavanja mladih.

Kroz saradnju sa fakultetima, Nelt Grupa pruža podršku mladima u ostvarenju potencijala, promovišući značaj obrazovanja za dalji razvoj karijere. Takođe, jedan od prioriteta je i ulaganje u zaposlene i njihov profesionalni razvoj kroz interne i eksterne obuke, a uveden je i niz benefita kao što su kompanijski lekar, privatno zdravstveno osiguranje, posebna briga o porodiljama, rad od kuće.

Miloš Jelić, generalni direktor Nelt Grupe, kaže da je strateški plan kompanije nastavak optimizacije procesa i ulaganje u ljude.

– U 2019. ostvarili smo 950 miliona evra neto prihoda, što predstavlja rast od 50 miliona u odnosu na prethodnu godinu. U ovom, trećem izveštaju o održivom poslovanju urađenom po GRI standardima o izveštavanju, predstavljamo delove naše organizacije i procese koji su temelj uspeha Nelt Grupe, organizacije koja danas zapošljava 4.000 ljudi u 15 kompanija, na 11 tržišta u Evropi i Africi – rekao je Jelić.

Putem kratke animacije Nelt Grupa – Izvrsnost i odgovornost za budućnost, možete se upoznati sa ključnim podacima ove publikacije, dok je kompletan Izveštaj o održivom poslovanju dostupan na stranici nelt.com/izveštaji.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.