Očekivano vreme dolaska pošiljke – Gebruder Weiss pokrenuo novu digitalnu uslugu

Kada stiže moja pošiljka? Gebrüder Weiss svojim klijentima pruža precizan odgovor na ovo pitanje u realnom vremenu.

Ova logistička kompanija juče je predstavila novu uslugu – ETA (Estimated Time of Arrival) – očekivano vreme dolaska pošiljke.

U zavisnosti od gužve u saobraćaju, Gebrüder Weiss kontinuirano ažurira očekivano vreme dospeća svake pošiljke. Klijenti mogu da prate tok pošiljke onlajn, a prilikom krajnje dostave, vremenski okvir se sužava na dvočasovni period. Gebrüder Weiss ovu digitalnu uslugu nudi korisnicima mreže zbirnog transporta na svim lokacijama gde kompanija vrši i krajnju dostavu.

GW raspolaže širokom mrežom lokacija na kojima nudi uslugu kopnenog transporta, od Bazela na zapadu do gruzijskog Tbilisija na istoku.

Uvođenje ETA usluge sastavni je deo digitalne strategije kompanije Gebrüder Weiss i poslednjih godina uloženi su značajni napori u izgradnju digitalnog know-how koncepta. Strateški cilj kompanije je da ponudi idealnu kombinaciju usluga na terenu i digitalnih alata, navodi se u saopštenju GW.

Ovom kombinovanom pristupu kompanija je dala naziv Best of both Worlds, ili, oslanjajući se na slogan GW moves – #WeMoveSmarter.

Povezujemo operativnu izvrsnost sa digitalnom ekspertizom, i na taj način kreiramo dodatnu vrednost za klijente, kaže Jirgen Bauer, član upravnog odbora kompanije Gebrüder Weiss.

– Time se značajno razlikujemo od novih igrača na tržištu koji su fokusirani na pružanje digitalnih usluga. Iako pružaju korisna digitalna rešenja, njihovo delovanje je ograničeno nedostatkom sopstvenih sredstava, o čemu svedoči i situacija izazvana pandemijom korona virusa – rekao je Bauer.

U predstojećim mesecima, kompanija Gebruder Weiss će tržištu predstaviti nove digitalne usluge. Tokom ove godine biće pokrenut i myGW portal namenjen klijentima, koji predstavlja okvir za sve pojedinačne funkcije, dodaje se u saopštenju.

Foto: Gebrüder Weiss/Marcel Hagen

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.