Osnovana „Nelt Grupa“ – Miloš Jelić izvršni direktor

Nakon 20 godina poslovanja i rasta, kako u oblastima poslovanja, tako i geografski, sve kompanije sa predznakom „Nelt“ postale su deo nove, moderne organizacije – Nelt Grupe.

Strateško i izvršno telo „Nelt Grupe“ predstavljaće uprava Grupe koja će upravljati diversifikovanim poslovnim portfoliom svih kompanija. Sa ciljem centralizovanja procesa, ali i održanja fleksibilnosti u tržišnom nastupu, kompanija se odlučila da članovi uprave Grupe i novi direktori budu dosadašnji menadžeri ključnih biznis sektora i generalni menadžeri kompanija Grupe: „Nelt Co“ Srbija, „Nelt BiH“, „Neregelia“ Crna Gora, „Nelt ST“ Makedonija, „Nelt“ Angola, „Nelt“ Zambia, „Nelt“ Mozambik, „Neoplanta“ i Javna skladišta Srbije. Za izvršnog direktora Grupe postavljen je Miloš Jelić, a na mesto izvršnog direktora „Nelt Co“ došao je Boris Mačak, koji je prethodnih šest godina bio na funkciji generalnog menadžera „Neoplante“.

– Kreiranje Nelt Grupe je strateška odluka kojom idemo u susret izazovima. Ovom sinergijom znanja i iskustva želimo da ostvarimo značajniju poziciju na tržištu, ali i da osiguramo dugoročnu stabilnost postojećih poslovnih operacija. Svesni stalnih promena na teritorijama na kojima poslujemo, prilagođavamo se sa ciljem unapređenja kompanijske konkurentnosti. Poverenje koje smo zaslužili u proteklim godinama doživljavamo kao obavezu da zajednički napredujemo i budemo efikasniji u narednom periodu – istakao je Miloš Jelić, izvršni direktor „Nelt Grupe“.

Tokom ove godine „Nelt Grupa“ je ostvarila značajne poslovne rezultate i promet od skoro 500 mil EUR. Nakon Angole i Zambije, „Nelt“ je počeo sa radom i na teritoriji Mozambika. Poslovanje u Africi započeto je 2011. godine zahvaljujući odnosu sa kompanijom (P&G), a principale „Nelt“-a na tržištima Afrike danas, pored Procter&Gamble, čine i „Wrigley“, „Nestle“, „Whirlpool“, „Mars“, „Oceana Brands“ i drugi. Važno je pomenuti i da je „Nelt“ ove godine potpisao ugovor o saradnji sa kompanijom „Philip Morris International“, čime je otvoreno 250 novih radnih mesta, što je ukupan broj zaposlenih u „Nelt Grupi“ dovelo do 3300.