„Nelt“ ulaže 15 mil EUR u razvoj logističkih kapaciteta

Koliko je za kompaniju „Nelt“ važan segment logistike, govori i činjenica da će u narednom periodu uložiti 15 mil EUR u regionalno širenje ponude integrisanih logističkih usluga.

– Uspeh naše grupe gradimo na izvrsnosti u pružanju usluga, posvećenosti zaposlenih i primeni novih tehnologija. Nastavićemo dalje pozicioniranje na tržištu logističkih usluga, geografsko širenje i dalje investicije u razvoj. Ulaganje u edukaciju zaposlenih, proizvodne i uslužne kapacitete svih kompanija u našem sistemu, te unapređenje saradnje sa lokalnom zajednicom, biće naš fokus i u budućnosti – izjavio je Miloš Jelić, izvršni direktor „Nelt Grupe“ na godišnjem ručku sa novinarima.

Milan Radivojević, direktor strategije i razvoja biznisa „Nelt Grupe“, je izjavio da je kompanija definisala 5 stubova razvoja, od kojih logistika zauzima značajno mesto.

– Planiramo da proširimo poslovanje na tržište Albanije, a zatim i Slovenije i Hrvatske.

Miloš Jelić sa novinarima

U 2018, jedan od najuspešnjih domaćih poslovnih sistema će obeležiti dve i po decenije poslovanja, a iz godine u godinu beleži stabilan rast, širenje na nova tržišta i akvizicije kompanija iz segmenta distribucije i logistike. U 13 kompanija „Nelt Grupe“ danas radi blizu 4.000 ljudi na 8 tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi.

Kao lider u pružanju najsavremenijih usluga u oblasti distribucije i logistike, „Nelt“ je ove godine zabeležio stabilan rast na tržištima na kojima posluje, a očekuje se da će ukupan neto prihod dostići 900 mil EUR.

Logistikom se u „Nelt“-u bavi 1.400 ljudi, na 8 tržišta i u 17 distributivnih centara, izjavila je Dragana Škrbić, direktorka lanca snabdevanja „Nelt“ grupe. Kako je objasnila, iako „Nelt“ pruža logističke usluge već 10 godina, ove godine su ostvarili znatno bolje rezultate  –  24% veći prihod od planiranog i 120 novih kupaca.

Dragana Škrbić

Ona je podsetila da je kompanija ove godine otvorila prvi privatni železnički logistički terminal u svom Centralnom distributivnom centru u Dobanovcima, čime je u potpunosti zaokružila portfolio logističkih usluga.

NELT intermodalni terminal predstavlja nadgradnju postojećeg sistema integrisane logistike i otvoren je za sve aktere na tržištu u uvoznim, tranzitnim i izvoznim poslovima. Ove godine pokrenuta je i saradnja sa nemačkom kompanijom „Dachser“, a zahvaljujući toj saradnji omogućena je nedeljna isporuka prehrambenih proizvoda iz cele Evrope na Zapadni Balkan preko „Nelt“-ove logističke mreže. Ovim poslovnim potezom, „Nelt“ je postao jedan od 13 partnera Evropske mreže zbirnog drumskog transporta prehrambenih proizvoda (The European Food Network). Saradnja je, takođe, ostvarena i sa kineskom pomorskom logističkom kompanijom COSCO (China Ocean Shipping Group) koja je prepoznala „Nelt“-ov intermodalni terminal u Beogradu kao logističko čvorište Balkana zahvaljujući odličnoj lokaciji i infrastrukturi.

Nikola Ćorsović

Govoreći o planovima, najavila je investicije od 15 mil EUR.

– Planiramo regionalno širenje ponude integrisanih logističkih usluga, i širenje skladišnih kapaciteta izgradnjom skladišno-kancelarijskih objekata ukupne površine 20.000 m2 u Beogradu i Sarajevu. U toku je izrada projekata, u planu je da nove poslovne zgrade  budu izgrađene do avgusta iduće godine. Skladišni prostor u Sarajevu će biti površine  4.600 m2, a u Beogradu 10.000 m2. Planiramo da intenziviramo poslovanje u Makedoniji i BiH, a nastavićemo i da  zapošljavamo nove radnike.

Iz kompanije su najavili i transformaciju poslovanja, a na konferenciji za medije je predstavljen i Nikola Ćorsović, izvršni direktor za strategiju i transformaciju.

Zahvaljujući izvrsnim poslovnim rezultatima i povećanju prihoda od 50% u Srbiji, „Nelt“ je ove godine prvi put uvršten na listu 100 najuspešnijih kompanija jugoistočne Evrope po ukupnim prihodima i neto profitu, zauzevši 69. poziciju.

 

 

 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.