Pirot se povezuje s Lukom Rijeka

Slobodna zona Pirot (SZP), koja je prošle godine ostvarila promet od 520 mil EUR, sklopiće ugovor sa Lukom Rijeka u Hrvatskoj.Time će SZP svojim korisnicima omogućiti korišćenje dela lučkih kapaciteta u Hrvatskoj.

Ovog vikenda u Rijeci tim povodom boravila je tročlana delegacija iz Srbije koju su činili direktor Uprave za slobodne zone pri Ministarstvu finansija Milan Ristić, rukovodilac sektora marketinga Slobodne zone Pirot Aleksandar Simonović i direktor SZP i predsednik Privredne komore Niškog regiona Dragan Kostić.

Kako je Kostić, iako Pirot i Rijeku deli oko 800 kilometara, to nije prepreka za saradnju SZP, Luke Rijeka, ali i Industrijske zone Kukuljanovo.

– Povezivanje SZP, Koridora 10 sa Lukom Rijeka je od velike važnosti, naročito za korisnike koji investiraju u SZP. Posebno iz razloga što imamo u planu da u Pirotu izgradimo multimodalni logistički terminal koji će predstavljati pravu prekretnicu u razvoju SZP i uopšte celog našeg kraja – kaže Kostić.

Poseta delegacije iz Pirota izazvala je veliko interesovanje hrvatskih medija, a „Večernji list“ u svom internet izdanju piše da je SZP jedna od najuspešnijih slobodnih zona na svetu, u kojoj radi veliki broj poznatih firmi koje koriste brojne pogodnosti poslovanja u okviru SZP, poput oslobođenja od plaćanja poreza, carine i drugih lokalnih dažbina.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.