Proširenje kapaciteta Slobodne zone Pirot

Nakon proširenja ulazne saobraćajnice u Slobodnu zonu Pirot koja vodi do carinskog terminala i perionice kamiona, čime je omogućen bezbedniji ulaz, zatim izgradnje dodatnih tuš kabina i obezbeđenja tople vode 24h dnevno, završeno je i uređenje prostora između magacina.

Pored usluga carinskog zastupanja, organizacije transporta, kontejnerskog prevoza robe i pretovara, Slobodna zona Pirot pruža i usluge skladištenja robe. Trenutno raspolaže sa 6.000 m2 skladišnog prostora u osam objekata, a minimalna površina koju rentiraju je 72m2.

– Svi objekti su pod video-nadzorom, fizički obezbeđeni 24h, opremljeni električnom energijom, sanitarnom vodom i protivpožarnom zaštitom, sa obezbeđenim prilaznim putevima i parkingom. Cene skladišnog prostora nisu menjane i iste su kao pre epidemije COVID-19 – navode u Slobodnoj zoni Pirot.

Deo magacinskog prostora su adaptirali za lake proizvodne delatnosti kao što su šivenje odeće, proizvodnja kućne hemije, proizvodnja „Big beg“ vreća, sklapanje elektro ormana ili usluge mašinske obrade metala.

Za korisnike koji se bave proizvodnom delatnošću, predvideli su popust za avansno plaćanje 3, 6, 12 meseci od 5%, 10%, 15%, kao i dodatnih 10% popusta do ukidanja trajanja epidemije.

Iz Slobodne zone Pirot kažu i da su upravo završeni radovi na asfaltiranju platoa između magacina, površine 2.500 m2 i time su obezbeđena nova parking mesta za kamione, bolji pristup magacinima, kao i bolji pristup železničkom kraku za pretovar robe.  Poboljšanjem infrastrukture uređen je kompletan prostor oko magacina Slobodne zone Pirot.

– Nastavljamo sa povećanjem kapaciteta skladišnog prostora i infrastrukture, kao i digitalizacijom poslovanja u cilju unapređenja usluga za naše korisnike – navode u pirotskoj slobodnoj zoni.