Pluton Media dobitnik DISRUPT AWARDS 2023 za Podkast Za volanom

Podkast Za volanom medijske kuće Pluton Media nagrađen je prestižnim priznanjem Disrupt Awards, za najbolju inovaciju u kategoriji Agencije i Mediji u 2023. godini.

Nagradni konkurs DISRUPT AWARDS organizuje se četvrtu godinu zaredom i okuplja sve one koji razmišljaju drugačije, spremni su da eksperimentišu u svom poslu i tako pomeraju granice. Svečano proglašenje i dodela nagrada tradicionalno su organizovani 1. aprila.

Pluton Media, u čijem sastavu posluje portal PlutonLogistics, prepoznala je snagu podkasta kao novog medija i odlučila da svoju energiju usmeri i u tom pravcu, kaže izvršna direktorka Pluton Media Milica Milosavljević.

– Zbog publike koja je stalno za volanom opredelili smo se za audio, izvornu formu podkasta. Odlučili smo da mikrofon damo našim čitaocima, čija je profesija toliko autentična da su dodatna pitanja suvišna – vozač kamiona nije samo zanimanje, već je životni poziv. Cilj je bio da široj publici ponudimo autentične, duhovite i poučne priče, ispričane iz prve ruke direktno sa terena – istakla je.

– Ponosni smo jer je stručni žiri konkursa DISRUPT AWARDS prepoznao i nagradio podkast Za volanom u konkurenciji vrhunskih radova koji su privukli pažnju javnosti tokom 2023. godine.

Dosada su emitovane dve sezone podkasta Za volanom, a u toku je snimanje novih epizoda. Emitovanje treće sezone počeće tokom proleća 2024, a podršku PlutonLogistics portalu i ovog puta pruža kompanija IVECO.

Epizode podkasta Za volanom možete pronaći na bilo kojoj aplikaciji za podkaste, poput Apple ili Google Podcasts, podcast.rs i Spotify, kao i na PlutonLogistics YouTube kanalu. 

DISRUPT AWARDS

– Zadovoljstvo mi je što primećujem da se svake godine pomeraju granice u kreativnosti i inovativnosti firmi koje posluju na našem tržištu. Svi nagrađeni apsolutno zaslužuju ovu titulu i od srca im čestitam – izjavila je Mila Zavođa, direktorka agencije ADAM studio, koji organizuje ovaj konkurs.

Dobitnici priznanja Disrupt Awards 2023

O dobitnicima je odlučivao stručni žiri u sastavu:  Jelisaveta Bijelić, u ulozi predsednika žirija, Martina Petrović – A1 Srbija, Aleksandra Kosanović Strižak – Erste banka Srbija, Nikola Parun – Ovation BBDO, Maja Mrkalj, Jelena Blečić, Lea Grubić – Fashion Company, Slavica Božić – Pioniri, Nikola Krivokapić – Ananas, Biljana Bobić Subin – Heineken Srbija, Tijana Marković – Galenika i Danijela Pantić – Recepti za sreću, u ulozi članova žirija.

U kategoriji Industrija i proizvodnja, za inovaciju nagrađeni su Jaffa Crvenka i Žiška za projekat Munchmallow „Sav od igre“ i Heineken Srbija za projekat Birra Moretti – Doživi Italiju kroz umetnost, a za komunikaciju Heineken Srbija za projekat Kada ide tura ne ide gas.

U kategoriji Zdravstvo i farmaceutska industrija, za inovaciju nagrađena je Galenika i Chapter4 PR za projekat Zdravo dvadesete, a za komunikaciju Hemofarm za projekat Brke – Zdravlje zove i kaže da se pregledaš.

U kategoriji Agencije i mediji, za inovaciju nagrađen je Pluton Media za projekat Podkast – Za volanom, a za komunikaciju New Moment New Ideas Company za projekat Family album.

U kategoriji Finansijski sektor, za inovaciju nagrađena je OTP banka Srbija za projekat Junior Mastercard kartica, a za komunikaciju Erste banka Srbija za projekat Erste bazar ženskog preduzetništva #verujusebe. U kategoriji IT industrija i telekomunikacije, za inovaciju nagrađen je A1 Srbija i Žiška za projekat NEO23 Protect – AI horor priče, a za komunikaciju MTS i Ovation BBDO za projekat Priče iz rominga. U kategoriji Trgovina nagrađen je Mercator-S i Kuća Čuvarkuća za projekat Nema cenu.

Za specijalne nagrade ove godine bila je žestoka konkurencija a prestižnu titulu DISRUPT BRUTAL osvojio je Ovation BBDO i Superbrke za projekat Kontroliši se malo, dok je DISRUPT INFLUENCE poneo A1 Srbija i Žiška za projekat Srećičica digital. Ove godine proglašen je i dobitnik specijalne nagrade DISRUPT INO – Fashion Company za projekat Tommy Hilfiger Summer Shop. DISRUPT STAR ove godine pripao je Hemofarm fondaciji & Jazavac i Utorak za projekat Najvažniji poziv u životu.