Pošta Srbije i DHL zajedno grade logistički centar u Batajnici

Pošta Srbije u partnerstvu sa nemačkom kompanijom DHL planira da sagradi zajednički logistički centar na 24 hektara u Batajnici nadomak Beograda i pružaće usluge logistike i skladištenja trećim licima, rekao je u intervjuu za Bloomberg Adria, Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Podsetimo, Pošta Srbije i DHL Express Srbija zaključili su krovni sporazum o saradnji krajem septembra ove godine, nakon čega je održan sastanak povodom razrade saradnje u četiri oblasti – paketomati, izgradnja logističkog centra u Batajnici, pružanje usluga DHL-a u poštama i pripremanje zajedničke ponude usluga printing centra Pošte Srbije.

Potpisali smo najpre ugovor da na 66 lokacija naših pošta primamo pošiljke DHL-a i delimo deo zarade. Drugi ugovor je korišćenje naših paketomata. U ovom trenutku 420, a u sledećoj fazi još 800, rekao je Đorđević.

On je dodao da bi u sredu trebalo da bude potpisan i treći sporazum, o izgradnji logističkog centra u Batajnici u saradnji sa firmama Mobtel-PTT i PMC-inženjering, prenosi Instore.

Foto: Pixabay/Manuel Alvarez, ilustracija