„Ralu logistika“ počela izgradnju logističko-distributivnog centra kod Zagreba

„Ralu logistika“  je obeležila početak izgradnje prve faze logističko-distributivnog centra vrednog više od 150 miliona kuna u mestu Rugvica, nadomak Zagreba. Za glavnog izvođača na gradnji Centra veličine 120.000 m2 u sklopu kojeg će se nalaziti skladište pod temperaturnim režimom, kao i prateća infrastruktura za transport (benzinska stanica, servis, perionica, parking) odabrana je kompanija „Kamgrad“, jedna od vodećih građevinskih kompanija u Hrvatskoj, koja je sa „Lura Grupom“, u sklopu koje posluje „Ralu“, dogovorila i izgradnju poslovnog projekta Bakačeva u Zagrebu.

– Ovo je  jedna od najvećih investicija u privatnom sektoru u Hrvatskoj, u potpunosti finansirana privatnim kapitalom i za „Ralu“ predstavlja ključan preduslov  za ostvarenje vizije o vodećem dobavljaču integrisane logističke usluge u hladnom lancu u regionu jugoistočne Evrope. „Ralu“ tranportne usluge obavlja širom cele Europe i Rusije, a pojačavanjem logističkih kapaciteta našim klijentima ćemo pružiti kompletno logističko rešenje. Izgradnja logističkog centra znači i dodatna zapošljavanja, pa u sledećim godinama nameravamo da uz postojećih 300 radnika zaposlimo još oko 200 osoba –  rekao je predsednik Uprave „Ralu logistike“ Zvonimir Šćurec.

Prva faza izgradnje „Ralu“ centra obuhvata najmodernije skladište kapaciteta preko 12.000 paleta pod temeperaturnim režimom za robu u smrznutom (-25 C) i svežem režimu (0-8 C), s 16 utovarno-istovarnih rampi dok će se cross dock i prostor za komisioniranje prostirati na više od 3.000 m2. Time se ujedno osigurava mogućnost za dodatne usluge kao što su promo-pakovanje  proizvoda, pakovanje više proizvoda u folije, kartone, kao i u limenu ambalažu, merenje neegaliziranih proizvoda s lepljenjem cene i težine za određene kupce, pružanje uluga carinskog skladišta i sl.

U centru će biti implementirana vrhunska tehnologija za skladišno poslovanje – od SAP WMS-a (Warehouse Management System), pa do tehnologija prepoznavanja glasa, odnosno glasovnog biranja (Pick by Voice), a zahvaljujući jednom od glavnih dobavljača na projektu kompaniji EHO d.o.o. u kompleksu će biti ugrađeni najmoderniji rashladni uređaji eminentnih svetskih proizvođača. Osim skladišta u sklopu „Ralu“ Centra nalaziće se i interni servis kamiona, perionica kamiona, kao i   pumpa za točenje goriva kao i parkiralište za kamione transporta i distribucije. Inače, gradnja Centra za „Ralu“ znači i objedinjavanje svih funkcija kompanije, koje su se dosad nalazile na nekoliko lokacija u Zagrebu, na jednom mestu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.