ŠANSA ZA MLADE KADROVE: Robert Bosch

Osim što je promenila način poslovanja u gotovo svim industrijama, pandemija korona virusa izmenila je i način traženja zaposlenja, stručne prakse, programa usavršavanja… Ove godine i svi sajmovi zapošljavanja preselili su se na internet. Iako je takav model ono što je u ovom trenutku jedino bezbedno, činjenica je da lični kontakt ništa ne može da zameni. Svesni svih otežavajućih okolnosti koje su nas zadesile, trudimo se da za vas svake sedmice pronađemo najzanimljivije šanse za posao ili praksu, kako bismo vam skratili „digitalno“ lutanje. Ono o čemu pre svega brinemo, jeste da su kompanije – odnosno programi praksi ili usavršavanja koje vam predstavljamo, pouzdani, sigurni i vredni vaše pažnje, bilo da je reč o preduzećima iz sektora logistike i transporta, ili o proizvodnim i trgovinskim kompanijama, koje nude praktično usavršavanje u ovoj oblasti.

Među imenima koje zavređuju da se nađu na tom spisku je i kompanija Bosch, jedan od tradicionalnih učesnika Transport and Traffic Business Days (koji je, nažalost, ove godine takođe izostao).

I u 2020. kompanija Robert Bosch d.o.o. Beograd organizovaće internship program – Let’s Start @Bosch, a prijave traju do 14. oktobra. Budući praktikanti imaće prilike da se učestvuju u radu sektora proizvodnje, kvaliteta, istraživanja i razvoja, logistike, kao i techinical functions department (TEF).

Od kandidata se očekuje da budu proaktivni, kreativni, da obraćaju pažnju na detalje i imaju dobre komunikacijske i organizacione sposobnosti. Potrebno je da dobro poznaju MS Office, kao i engleski jezik, ali i budu dobri u multitaksingu i timski igrači.

Praksa se odnosi na studente osnovnih ili master studija, a iako je u propozicijama navedeno da je poželjna (ali ne i isključiva) oblast studiranja mašinsko inženjerstvo ili fakultet organizacionih nauka, kompanija Bosch pozvala je i sve studente drugih komplemenmtarnih programa -a koji smatraju da imaju potrebna znanja i kompetencije, da se prijave na Let’s Start@Bosch.

– Možda ne znate kako, ali jedno je sigurno: želite da oblikujete budućnost svojim idejama. U kompaniji Bosch već imate šansu da ostvarite temeljan uvid u različite poslovne oblasti tokom i nakon završenih studija. Pridružite nam se kao praktikant i ostvarite velike inovacije sa nama – poručuju iz kompanije Bosch.

Više informacija o karijeri u Bosch-u dostupno je na bosch.rs/karijera/

CV i prijava za internship program Let’s Start @Bosch, u Šimanovcima, šalju se isključivo na engleskom jeziku. Kako to možete uraditi, pogledajte OVDE ili OVDE. 

O kompaniji

Bosch u Srbiji predstavljaju dva nezavisna preduzeća: Robert Bosch d.o.o. i BSH Aparati za domaćinstvo, koja su zadužena za teritoriju Srbije, Crne Gore i Republiku Severnu Makedoniju, tako čineći regionalne podružnice Bosch Grupe, jedne od najvecih industrijskih kompanija na svetu. Preduzeće Robert Bosch d.o.o, sa sedištem u Beogradu, osnovano je 2006. godine i pokriva sledeće poslovne oblasti:

– Proizvodnja sistema, metlica i motora brisača
– Distribucija širokog asortimana Bosch proizvoda: rezervni delovi i dijagnostička oprema za automobilsku industriju, električni ručni alati, paleta proizvoda u delu termotehnike i sigurnosnih sistema kao i aparati za domaćinstvo
– Usluge koje se obavljaju za Bosch Grupu na globalnom nivou: Centar kompetencije za Automotive Aftermarket i ICT (informaciono-komunikacione tehnologije)
– Preduzeće BSH Aparati za domacinstvo osnovano je 2012. godine, a od 2014. godine je akvizirano od strane Bosch Grupe i bavi se distribucijom širokog asortimana proizvoda.

Kompanija Bosch Srbija je ostvarila prodaju na lokalnom tržištu u 2019. godini u iznosu od 55 miliona evra. Ukupna neto prodaja, uključujući interne isporuke podružnicama, iznosila je 271 miliona evra u 2019. godini. Kompanija zapošljava više od 1.500 saradnika u Srbiji (od 31. decembra 2019. godine), a očekuje se da će se taj broj ove godine rasti.

Više informacija dostupno je na sajtu bosch.rs. 

Foto: bosch.rs