Zagrebačka pivara otvorila logistički centar u Zaprešiću

zagrebacka_pivara_140915Zagrebačka pivara je u prisustvu ministra privrede Hrvatske Ivana Vrdoljaka i gradonačelnika grada Zaprešića Željka Turka kao i brojnih gostiju i partnera otvorila logistički, distributivni i komercijalni centar u Zaprešiću.

Reč je o investiciji vrednoj 38 miliona kuna (5,5 mil EUR), a moderni centar izgrađen je u rekordnom roku kraćem od 8 meseci od početka radova.

Direktor logistike i planiranja Molson Coorsa za Središnju Evropu Nenad Banjac osvrnuo se na glavne prednosti modernog centra:

– Novi distributivno komercijalni centar Zagrebačke pivare jedan je od najfunkcionalnijih centara kompanija u sklopu industrije robe široke potrošnje na hrvatskom tržištu. U funkcionalnom smislu, celo područje logistike i distribucije Zagrebačke pivare biće centralizirano na jednom mestu prema najsuvremenijim standardima čime ćemo pridoneti bržem i efikasnijom poslovanju.

– Ovom velikom investicijom nastavljamo s daljim ulaganjima u razvoj poslovanja i proizvoda. Dokaz tomu je činjenica da smo prošle godine u kapitalne projekte, kao što je i novi centar u Zaprešiću, uložili oko 114 miliona kuna dok su kapitalna ulaganja Zagrebačke pivare u poslednjih 9 godina iznosila preko 780 miliona kuna –  reko je predsednik uprave Zagrebačke pivare Sergey Yeskov.

Novim centrom Zagrebačka pivara će ostvariti sopstveni skladišni kapacitet na površini od 43.128 m2 na sopstvenom zemljištu. Centar će osigurati potrebne kancelarijske kapacitete za regionalni centar prodaje i njene prateće službe.

Njegov velik kapacitet omogućiće skladištenje svih proizvoda, ambalaže i reklamnih materijala Zagrebačke pivare pod jednim krovom. Uz kancelarije prodaje, tu  će biti smešteni i kancelarije logistike kao i  spoljni deo centra koji će svojom velikom površinom pridoneti bržem i efikasnijem poslovanju, prenosi logistika.com.hr.