Kako je „propeti konj“ postao simbol brenda „Ferrari“?

Jedan od najpoznatijih amblema u savremenoj autoindustriji vodi poreklo još iz vremena kada se osnivač „Ferrari„-ja trkao u automobilima marke „Alfa Romeo“. Crni „propeti konj“ na žutoj podlozi ukrašava „Ferrari“ automobile već sedam decenija, od 1947. i prvog modela koji je napravljen u Maranelu, ali je taj simbol nastao u periodu između dva svetska rata, dok je Enco Ferari učestvovao u autotrkama za volanom modela „Alfa Romea“.

Prema rečima samog Enca Ferarija, on je jednog dana upoznao roditelje pokojnog vazduhoplovnog asa iz Prvog svetskog rata, Frančeska Barake, koji su mu predložili da na svoje trkačke automobile stavi amblem „propetog konja“, kao amajliju.

Ovaj simbol nalazio na grbu porodice Baraka, a tokom rata nosio ga je i Frančesko na svom avionu. Enco je prihvatio njhovu sugestiju, ali je za podlogu izabrao žutu boju, simbol Maranela. Novi amblem pojavio se na automobilima marke „Alfa Romeo“, koji su pripadali Encovom trkačkom rimu Scuderia Ferrari, na trci Spa Grand Prix 1932. godine. Amajlija je izgleda delovala, pa su vozila Scuderije zauzela prva dva mesta na trci.

Alfa je 1933. zapala u finansijske poteškoće, pa je morala da se povuče iz trka, ali je Scuderia Ferrari ostala u takmičenju koristeći i dalje vozila tog italijanskog proizvođača, ali sa sopstvenim logom. Tako je „propeti konj“ bio još više istaknut i prepoznatljiv.

Prvi Ferrari Tipo 125S koji je ponosno nosio simbol crnog pastuva na žutoj podlozi napravljen je 1947. Ovaj model debitovao je 1948. na trci za Veliku nagradu Italije, a ostalo je istorija.