Legenda se vraća na drum: Iveco S-Way TurboStar ponovo vozi! (VIDEO)

Na ovogodišnjem FIA Evropskom prvenstvu u trkama kamiona proizvođač kamiona Iveco je, kako bi odao počast legendi među kamionima, predstavio novi model S-Way TurboStar Special Edition. Kako kažu, kompanija je ovim gestom želela da „visoko poštovani model TurboStar ostavlja trag u budućnosti, kao što je ostavljao u svom vremenu“.

Kako navode iz kompanije, sa svojom ponudom snažnih motora koji je uključivao V8 od 420 KS, TurboStar je 80-ih bio izbor preko 50.000 kupaca.

Putevi širom Evrope ga odlično poznaju, a zanimljivo je i da je bio je među prvim kamionima koji su se utrkivali u 24 sata Le Mana.

Novo izdanje je opremljeno motorom Cursor 13 od 570 KS, novom potpuno redizajniranom šasijom, 12-brzinskim HI-TRONIX automatizovanim menjačem, gornjim i bočnim spojlerima, LED farovima, procenom stila vožnje i podrškom za koncentraciju vozača, integrisanim nadzorom pritiska u gumama (TPMS), automatski regulisanom kontrolom klime i hladnjakom.

Specijalno izdanje koristi napredne stavke za povezivanje S-Way-a, koje čine Infotainment sistem sa satelitskom navigacijom, Iveco Driver Pal, 4G kutija za povezivanje i Iveco Hi-Cruise.

Stil klasičnog izdanja rekonstruisan je i modernizovan, kombinovane su TurboStar crvena i metalik siva boja. Uz kabinu, klasične Iveco boje iz tog doba – žuta, crvena i plava – korišćene su simbolično i prilagođene obliku S-Way-a.

Izvor/foto: iveco.com