NTEX preuzima Eurolink u cilju širenja u Nemačkoj i Hrvatskoj

NTEX preuzima Eurolink, kompaniju koja se još od onivanja 2006. godine bavi špedicijom i transportom. U 2021. kompanija je imala promet od 366 miliona švedskih kruna.

Otprilike 80% prometa kompanije dolazi od nemačkog i hrvatskog saobraćaja zbog čega NTEX veruje da će ga akvizicija ojačati na ovim tržištima.

Komentarišući ugovor, Thomas Strom, izvršni direktor i osnivač kompanije NTEX je rekao da je struktura i filozofija Eurolinka veoma slična NTEX-u.

– Imajući to na umu, smatram da je ovo savršena kombinacija za spajanje dve kompanije – dodao je.

Roj Hanson, suosnivač i izvršni direktor Eurolinka, zadržaće svoju poziciju generalnog direktora kompanije.

– Cilj spajanja je da Eurolink dopuni i ojača trenutne operacije NTEX-a, ali i da NTEX donese nove mogućnosti budućem razvoju i rastu Eurolinka. Uz Eurolink pored sebe, NTEX će postati još bolji. Spajanje je način za nas da zadržimo svoju poziciju u transportu visokog kvaliteta, dobre lične usluge i fleksibilnosti – zaključio je Thomas Strom, prenosi trans.info.

NTEX je jedan od najvećih švedskih logističkih operatera u privatnom vlasništvu, sa godišnjim prometom od oko 2 milijarde švedskih kruna. NTEX poseduje više od 1.000 prikolica, ima sopstvene teretne terminale i upravlja velikim voznim parkom tegljača. Sa 650 zaposlenih i više od 750.000 pošiljki godišnje, imaju resurse za preuzimanje pošiljaka svih veličina i svih razmera.