ŠANSA ZA MLADE KADROVE: NELT

Nelt je vodeća kompanija u regionu na polju logistike i distribucije robe široke potrošnje, duvanskih, farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda. NeltCo je deo Nelt Grupe koja broji 4.000 zaposlenih u 15 kompanija na 11 tržišta u Evropi i Africi. U okviru svojih logističkih kapaciteta, Nelt pruža usluge međunarodnog i domaćeg transporta, carinskog posredovanja, skladištenja i dodatnih usluga prepakivanja, obeležavanja i prilagođavanja pakovanja zahtevima klijenata, kao i intermodalnog kontejnerskog terminala. Intermodalnim transportom, omogućeno je ekonomično, efikasno i ekološki održivo globalno kretanje svih vrsta roba.

Prema poslednjim istraživanjima („YouthSpeak Forum“ – 2019. powered by Aiesec) sve je više mladih koji znaju šta su ciljevi održivog poslovanja i upravo takvo poslovanje ih motiviše u traženju prakse ili posla.

– Zbog toga smo ponosni što možemo da kažemo da je održivost poslovanja jedan od najvažnijih strateških ciljeva kompanije Nelt. Održivost se ostvaruje se kroz projekte koji ostavljaju pozitivan trag, kako u organizaciji, tako i u široj zajednici. Izgradnja „pametnih“ skladišta, proširenje intermodalnog terminala u Beogradu, obnavljanje flote u skladu sa eko-standardima, te stavljanje akcenta na značaj reciklaže, samo su neki od primera kojima se Nelt trudi da podigne ekološku svest i sačuva životnu sredinu.

U fokusu kompanije je briga o zaposlenima koja se, pored svakodnevnog rada i komunikacije među kolegama, ogleda kroz različite aktivnosti.

– Segment na koji smo najponosniji jeste briga o koleginicama koje su na trudničkom i porodiljskom odsustvu. U toku prvog meseca po povratku sa porodiljskog, njima se pruža mogućnost da rade 60% od punog radnog vremena, dok ostvaruju 100% zarade. Osim toga, koleginice sa primanjima iznad iznosa zarade koji je država propisala dobijaju pun iznos zarade tokom odsustva. Takođe, kompanija jednom godišnje organizuje Dečji dan, u okviru kog deca zaposlenih imaju priliku da se druže i da vide gde rade njihovi roditelji. Đaci prvaci ovom prilikom dobijaju prigodne pakete. Od ostalih benefita, izdvojili bismo kompanijskog lekara, jednokratnu finansijsku podršku povodom rođenja deteta ili stupanja u brak, kao i mogućnost rada od kuće – navode u kompaniji Nelt.

Kompanija Nelt podržava projekte iz oblasti obrazovanja i profesionalnog usavršavanja, sarađuje sa fakultetima i studentskim organizacijama, promoviše značaj obrazovanja i želi da pomogne mladim ljudima da steknu znanja i iskustvo kroz različite programe i prakse.

Od studentskih programa najpoznatiji su Dobar start i Jesi li Ti za Nelt IT.

  • Program Dobar start namenjen je studentima završnih godina, diplomcima i studentima master studija. Ideja je da se učenjem kroz praksu u toku programa koji traje 8 meseci, polaznici obuče za poziciju Key Account Managera. Kroz ovaj vremenski period, polaznici rade kako sa svojim mentorom, tako i sa kolegama sa terena, kroz unapred definisane treninge, prezentacije i dobro druženje.
  • Program Jesi li TI za Nelt IT je namenjen mladima koji žele da se steknu iskustvo u toku studija, u velikom poslovnom sistemu kao što je Nelt. Ovaj program traje 6 meseci, a polaznici imaju priliku da stiču znanja i iskustva u Neltovom IT sektoru i da dobiju specijalizaciju za jedan od profila: stipendistu developera, stipendistu biznis analize, stipendistu operacija i SAP stipendistu.

Takođe, Nelt Grupa je aktivna na studentskim sajmovima, gde mladi imaju prilike da dobiju detaljnije informacije o kompaniji, programima prakse, vrednostima koje kompanija neguje. Jedan od tih događaja je događaj Transport and Traffic Business Days u organizaciji studenata Saobraćajnog fakulteta, koji se održava na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu. Ove godine, zbog aktuelne situacije, sajam će biti održan u oktobru i pozivamo sve zainteresovane studente da posete štand kompanije Nelt!

Ovaj tekst je objavljen u okviru serijala Šansa za mlade kadrove u kome predstavljamo mogućnosti koje transportne i logističke firme pružaju kandidatima na početku karijere.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.