Šta bi ukidanje granica sa zemljama u okruženju značilo za privredu Srbije?

Na nedavno održanom sastanku predsednika Srbije sa premijerom Albanije i zamenikom premijera Severne Makedonije govorilo se o inicijativi „Otvoreni Balkan“ koja podrazumeva otvaranje granica između tri zemlje. Predsednik Vučić je tom prillikom pozvao i sve ostale strane u regionu da se pridruže inicijativi. RTS je proveravao šta bi ukidanje granica sa zemljama u okruženju značilo za privredu.

Celokupan tovar kamiona, poput svežeg voća, povrća ili mleka, zbog čekanja na granici, često se pokvari pre nego što stigne na odredište. To tvrde vozači, koji zbog obimne adminstracije na pojedinim graničnim prelazima nekada čekaju i danima. Od „Otvorenog Balkana“, očekuju mnogo.

– Čeka se nepredvidivo, nemate praktično da možete da predvidite u momenat kad ćete da stignete na odredište, jer granice i procedure su takve da nekad čekate sat, a boga mi nekad i 70 sati –  kaže Vlada Lukić, vozač iz Kruševca.

Stoiljko Veljkovski, vozač iz Makedonije smatra da bi to značilo puno, ne samo za njega, nego i za sve iz Srbije, i iz Albanije, i sa KiM.

Gužve su često i na graničnom prelazu sa Republikom Srpskom, u Malom Zvorniku, koji mesečno pređe više od deset hiljada kamiona. Kako bi se promet robe i usluga olakšao, članice inicijative pozvale su i sve ostale zemlje Zapadnog Balkana da se pridruže. Ukidanje granica najviše bi značilo za privredu.

– Sporazum koji je Srbija potpisala sa Severnom Makedonijom i Albanijom, a vezan je za ukidanje granične kontrole između zemalja, će nama izvozno orjentisanim firmama doneti veliko olakšanje u trgovini i plasmanu robe u ove zemlje. Na praktičnom primeru mi ćemo smanjiti nepotrebne izvozne troškove, takođe, i nepotrebna čekanja na granicama, a prevazići ćemo i veliku administrativnu, da kažem, komplikovane administrativne procedure koje smo do sada imali – priča Olgica Samoilović, preduzetnica.

U inicijativi „Otvoreni Balkan“ problem, ipak, vide špediteri.

– Doći će skoro sigurno do otpuštanja radnika, smanjiće se sigurno obim posla u velikoj meri, većina špedicija će verovatno morati da zatvori svoje ispostave na graničnom prelazu – ukazuje Miloš Mišić, direktor špedicije iz Vranja, prenosi RTS.

Tri cilja i kratki rokovi

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije,  izjavio je u Nišu gde se pomenuti sastanak održao, da je cilj ove inicijative da se ubrza  protok robe i smanje troškovi našim kompanijama.

– To želimo da postignemo već do Samita u Tirani krajem decembra i da počne primena januara 2022. S druge strane, jedinstvene radne dozvole omogućiće svim građanima Srbije, Albanije i Severne Makedonije da posle jednostavne prijave mogu da rade bez problema u tri zemlje, da sa stanovišta tržišta rada jedni druge ne tretiramo kao inostranstvo već kao deo jednog područja, što rade članice EU – naglasio je Čadež.

Treći veliki cilj, po rečima predsednika PKS, je informaciona infrastruktura, pravljenje jedinstvenog ID broja. On je važan ne samo zbog ubrzanja trgovine već i da se obezbede pogodnosti svim kompanijama i građanima koji se registruju za Open Balkan ID broj, a to podrazumeva jeftinije avio karte, putarine, benefite u železničkom saobraćaju i druge povlastice.

Foto: PKS/ Ivana Vukotić