Uređena šalter sala za Carinu i otvoren novi poslovni objekat na međunarodnom terminalu

Preduzeće Parking servis Beograd izgradilo je novi poslovni objekat u Bloku 43 namenjen špediterima i kompletno rekonstruisalo prvi nivo postojećeg poslovnog prostora za potrebe Carinske ispostave Terminal Beograd. Bolji uslovi za rad omogućeni su, kako špediterima, tako i službenicima koji svakodnevno carine robu koja kamionima pristiže na Međunarodni terminal, navelo je to preduzeće na svom sajtu.

U okviru Logističkog centra na Međunarodnom terminalu, na mestu nekadašnjeg restorana, izgrađena je nova poslovna zgrada, površine 2.000 m². Novi objekat ima prizemlje i dva sprata sa 58 kancelarija namenjenih špediterskim kućama, koje posluju na Međunarodnom terminalu, a koje su do sada bile smeštene u neuslovnim kontejnerima.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je zaokruženo nešto započeto još 2015. godine na Carinskom terminalu koji je najveći na Balkanu i kojim upravlja Parking servis.

– Ranije su ovde bili kontejneri u kojima su radili špediteri i sve je izgledalo kao neko nehigijensko naselje. Carina, takođe, nije bila uređena. Prvo smo napravili dve zgrade sa kancelarijama za špeditere. Danas smo otvorili još jednu poslovnu zgradu od 2.000 m², čija izgradnja je koštala oko 1 mil EUR. Ponosno mogu da kažem da svi špediteri koji ovde rade, a njih je oko 120, imaju normalne uslove za rad. Ovo je najveći carinski terminal na Balkanu, u kome se godišnje ocarini roba u vrednosti od oko 4 mlrd EUR i kroz koji godišnje prođe oko 100.000 kamiona. Činjenica je da iz godine u godinu ovde raste promet i da ima sve više kamiona i ocarinjene robe. A to govori o tome kako napreduje ekonomija. I sve to ima veze jedno sa drugim. Posle četiri godine napornog rada zadovoljan sam time šta smo ovde uradili. – izjavio je Vesić.

Direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković rekao je da se preduzeće može pohvaliti još jednim uspešno završenim projektom.

– Ovo je još jedan poslovni objekat u nizu na Međunarodnom terminalu, jer smo u poslednje četiri godine izgradili tri nove zgrade sa ukupno 3.800 m². Rekonstruisali smo parkirališta za putnički i teretni saobraćaj, obnovili oko 400 parking mesta i postavili najsavremenije ulazne stanice i rampe. Ispunili smo plan da špeditere izmestimo iz neuslovnih baraka u savremene poslovne prostorije i rešimo se rugla od kancelarijskog kontejnerskog kompleksa u Logističkom centru, koje je izgradnjom ovog novog poslovnog objekta otišlo u zaborav. Osim toga, rekonstruisali smo i savremeno opremili šalter salu i kancelarije za ispostavu Carine, gde smo ugradili i sistem ventilacije i klimatizacije, koji ranije nije postojao. Svi ovi poduhvati su deo vizije koju ostvarujemo – da na međunarodnom terminalu, kroz koji dnevno prođe više od 500 kamiona i koji je ranije predstavljao zapuštenu usputnu stanicu za transportni saobraćaj, napravimo najsavremeniji međunarodni logistički centar na Balkanu sa modernim poslovnim zgradama i kancelarijama – rekao je Čupković.

Radovi na rekonstrukciji postojećeg poslovnog prostora za ispostavu Carine su trajali mesec dana, a Carina je sada dobila novu, veću, komfornu šalter salu sa 26 radnih mesta, kao i server sobu, prijemni prostor, kuhinju i dva toaleta.

Logistički centar na međunarodnom terminalu na Novom Beogradu jedan je od najmodernijih u regionu i svakako najveći terminal tog tipa u Srbiji. Prostire se na 8 hektara i u njemu se, osim carinske ispostave, nalazi parkirališta za teretna i putnička vozila, javno carinsko i komercijalno skladište, a smeštene su i brojne špediterske kuće.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.