Zaplenjeno 2 tone krijumčarene garderobe – Do okončanja postupka zadržan kamion

Carinici su 17. maja 2020. godine na terminalu Gradina otkrili prekršaj čija ukupna vrednost iznosi gotovo tri miliona dinara.

Na ulazu u zemlju je za detaljnu kontrolu izdvojen novopazarski kamion, koji je prevozio tekstil iz Turske za uvoznika u Novom Pazaru.

Ispostavilo se da se u njemu ispod uredno prijavljenih navlaka za stolice, tekstilnog platna i konaca, nalazi i oko dve tone neprijavljene garderobe i obuće. Carinici su prilikom pregleda u prednjem delu prikolice, ispod pakovanja sa prijavljenim tekstilom, pronašli i 46 džakova sa neprijavljenom robom.

Veći deo dečije, muške i ženske garderobe i obuće obeležen je oznakama poznatih robnih marki – Adidas, Nike, Puma, Polo, Levi’s, Replay, Diesel, Boss i drugih, tako da će uvoznik osim zbog krijumčarenja odgovorati i zbog povrede prava intelektualne svojine pomenutih brendova.

Kako vrednost krijumčarene garderobe prelazi trećinu vrednosti prevoznog sredstva, do okončanja postupka pred nadležnim sudom biće zadržan i kamion sa prikolicom, saopštila je Uprava carina.

Foto: carina.rs

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.