Kineska „zero-COVID“ strategija: Novi udarac za svetsku trgovinu

Kinesko rukovodstvo odlučno je da suzbije svako žarište korone – masovna testiranja, strogi karantin, oštre mere. Tim merama Peking nastavlja da sprovodi strategiju poznatu kao „zero-COVID“ koja je do sada, barem po zvaničnim navodima, bila prilično uspešna. No, posledice te strategije za domaću ekonomiju i međunarodne trgovinske partnere su ipak ogromne, piše Deutsche Welle. 

U proteklih godinu i po u više je navrata došlo do znatnih ograničenja u međunarodnom robnom prometu uvek kada je Kina zbog pandemije proglasila lokdaun za neke svoje provincije. Redovno su bile pogođene i glavne luke preko kojih se izvozi u svet, a poslednji primer je Jantijan (Yantian), luka metropole Šenžena. Mesec dana je glavna kineska luka za izvoz visokotehnoloških proizvoda bila zatvorena. Zbog toga su brojna preduzeća u Evropi i u SAD ostala bez čipova i drugih digitalnih komponenti.

Sada je lokdaun pogodio Ningbo Žušan (Ningbo-Zhoushan) – to je druga najveća kineska kontejnerska luka, koja je nastala pre nekoliko godina fuzijom luka Ningbo i Žušan, u neposrednom susedstvu najveće svetske kontejnerske luke u Šangaju. U međuvremenu su lučki kapaciteti u toj meri prošireni da su tri mega-luke praktično susedi.

Po pisanju nekoliko medija, u Ningbou je za sada pogođen samo jedan terminal – pozitivno je testiran jedan jedini lučki radnik. Problem je dakle lokalne prirode, ali posledice te jedne zaraze su ogromne, i to ne samo za Ningbo već i susednu luku u Šangaju.

– Zatvaranje terminala se brzo oseti i van regiona. Kada je bila zatvorena luka Jantijan, počela je da se stvara gužva kontejnerskih brodova i u Ningbou, koji je udaljen više od 1.000 kilometara. Može se očekivati da će zatvaranje terminala u Ningbou imati sličan efekat na druge kineske luke, odnosno da će poremetiti termine isporuke – kaže za DW Vinsent Štamer, stručnjak za trgovinu u Institutu za svetsku privredu u nemačkom Kilu.

Aktuelna situacija u Kini potvrđuje njegove reči. Prema podacima info-servisa Refinitiv, u luci Ningbo Žušan više od pedeset velikih brodova čeka na otpremanje.

Borba protiv delte

Zbog razvoja situacije u Ningbou raste zabrinutost i u ostatku Kine, zato što strože restrikcije nakon nedavnih pozitivnih slučajeva pogađaju i sve više sektora kineske privrede. Delta varijanta je agresivnija u širenju, od kraja juna je otkrivena u dvanaest kineskih gradova. I niko za sada ne zna koliko su zapravo kineske vakcine efikasne u zaštiti od te virusne varijante.

Sve više nemačkih firmi se žali na probleme u dostavi, odnosno kašnjenja do kojih dolazi zbog turbulencija u mreži kontejnerskog brodskog prometa. Novo zatvaranje bi moglo da dodatno zakomplikuje situaciju. Ali možda se strožim merama može sprečiti zatvaranje nekih drugih terminala, dodaje Štamer.

Pre nekoliko meseci logistička branša se nadala da se stvari oko korone smiruju. Ako se ispostavi da kineske vakcine ne pružaju dovoljnu zaštitu protiv opasnog soja korone, stručnjaci očekuju nove poremećaje na svetskom tržištu.

– Kina ne izvozi samo proizvode poput tekstila, zabavne elektronike ili nameštaja. Kina izvozi i važne poluproizvode koje se koriste u obradi i finalizaciji proizvoda u Nemačkoj. Recimo, nemačka automobilska industrija iz Kine uvozi elektroničke delove. A Kina je sve važnija i kao odredište za nemački izvoz. Zato bi lokdaun u Kini bi dvostruko pogodio i Nemačku i globalni robni promet – naglašava Vinsent Štamer.

Oštre mere

Kineske vlasti pokušavaju da kontrolišu situaciju. Luka Ningbo pokušava da preusmeri brodove i produžava radno vreme terminala koji su otvoreni. Vlasti na licu mesta su ipak vrlo nervozne, a to potvrđuju i ograničenja putovanja. Iako je grad Ningbo po navodima lokalnog zavoda za javno zdravlje i dalje područje s niskim rizikom, obustavljene su sve avionske linije prema Pekingu.

Vođstvo Komunističke partije se nalazi u dilemi – kako istovremeno zaštititi Kinu od širenja virusa, a zadržati položaj glavnog svetskog čvorišta za međunarodni robni promet?

Baltic Dry Index, glavni svetski indeks kretanja cena u teretnom brodskom prometu, za to vreme i dalje raste. U poslednjih mesec dana porastao je za više od 10%. Razlog je brže širenje delta-varijante korone, odnosno restrikcije povezane s tim procesom.

Rastu i cene kontejnera. Prevoz jednog jedinog kontejnera od Šangaja do Los Anđelesa u poslednjih godinu dana poskupeo je za više od 220%. Sada cena transporta po kontejneru na toj ruti iznosi 10.322 američka dolara.

Izvor: Deutsche Welle