Luka Kopar proširuje kapacitete – Izgrađen automobilski terminal za skladištenje 3.500 vozila

U Luci Kopar je dostupan novi prostor za skladištenje dodatnih 3.500 vozila na auto terminalu. Vrednost građevinskih radova bila je 5,3 miliona evra, a ukupna investicija je dostigla 7,3 miliona evra. Automobilski terminal sada može da primi ukupno 46.500 vozila, a planiraju da u narednim godinama dodatno povećaju kapacitete, saopštili su iz Luke Kopar.

Predsednica uprave Nevenka Kržan je rekla da je ubrzana realizacija investicija u svetlu obezbeđivanja dodatnih skladišnih i manipulativnih površina i nesmetanog lučkog procesa jedan od ključnih ciljeva kompanije.

Površina luke je novom investicijom povećana za 68.000 kvadratnih metara. To je jedna od najvažnijih akvizicija terminala, koji je prošle godine prvi put premašio 800.000 pretovarenih vozila, čime je zadržao primat kao vodeći auto terminal na Mediteranu.

U zadnjem delu trećeg lučkog basena, na takozvanoj parceli 5A, obezbeđen je dodatni prostor za skladištenje automobila. Novi skladišni prostor postao je deo lučke carinske zone. Pored obeleženih terena za parkiranje vozila, na delu površine planiran je i parking prostor sa stanicama za punjenje električnih vozila.

Možda vas zanima i:

Nove intermodalne veze iz Srbije – Kreće servis od Niša ka Luci Kopar i Ljubljani

Iz Luke Kopar najavljuju proširenje kapaciteta i u narednom periodu i dodatne skladišne prostore na parcelama 6A i 7A koje se nalaze u neposrednoj blizini.

Foto: Luka Kopar