Maersk potvrdio da se povlači iz trke za DB Schenker

Danski brodarski gigant zvanično je van trke za kupovinu kompanije DB Schenker. Generalni direktor Vincent Clerc potvrdio je u izjavi da je Maerk odlučio da se povuče iz procesa nadmetanja.

Krajem maja pojavile su se informacije da je Maersk jedan od ponuđača za DB Schenker, kao i DSV, Bahri i konzorcijum koji čine CVC Capital Partners, ADIA i GIC. Ponude su se, navodno, kretale od 14 milijardi evra do preko 15 milijardi evra.

Prihod od prodaje kompanije DB Schenker pomoći će kompaniji Deutsche Bahn da smanji svoj značajan teret duga, koji trenutno iznoi oko 34 milijarde evra.

– Tokom proteklih meseci, Maersk je izvršio reviziju poslovanja kompanije DB Schenker, a tokom proteklih nekoliko nedelja pojavila se prilika da učestvujemo u dubinskom due diligence-u. Nakon ovog pregleda, Maersk je odlučio da se povuče iz procesa –  rekao je Clerk.

Generalni direktor kompanije Maersk je dodao:

– Rekli smo da ćemo razmotriti ovu priliku i to jesmo. Naša analiza je potvrdila da je DB Schenker zanimljiva kompanija sa sveobuhvatnim portfolijem na tržištu logistike i sa daljim potencijalom u budućnosti.

Prema Clerku, detaljan pregled koji je sproveo Maersk takođe je identifikovao „oblasti izazova iz perspektive integracije“.

Nakon ovog nalaza, kompanija je zaključila da „kupovina DB Schenker ne bi bila prava stvar za njihovo poslovanje u ovom trenutku“.

– Analiza je bila dobar proces, koji je osigurao da možemo doneti odluku sa najvećom informisanošću – rekao je Clerk, prenosi breakbulk.news. 

Foto: Maersk

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.