Odabrani projektanti za PROŠIRENJE rečnih LUKA Bogojevo i Prahovo

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je da su zaključeni ugovori sa projektantima koji će izraditi tehničku dokumentaciju za proširenje luka u Bogojevu i Prahovu, o čemu smo pisali krajem februara. 

Proširenje dve luke na Dunavu, kako je planirano, omogućiće da budu uključene u Core TEN-T mrežu rečnih luka.

Vrednost nabavke za Luku Bogojevo je nešto manje od 78 miliona dinara (sa PDV-om), a ugovor je zaključen sa grupom ponuđača koju čine Exting, Trioprojekt, Utving VS, Geo-Test, Geosystem, Midvej, Termoenergo inženjering, Goran Jovanovski PR Rsings i Demetra. Tehničku dokumentaciju za proširenje Luke Prahovo izradiće grupa ponuđača koju čine Exting, Trioprojekt, Utving VS, Geo-Test, Geosystem, Midvej, Goran Jovanovski PR Rsings i Demetra i Institut za rudarstvo i metalurgiju Bor. Vrednost nabavke sa PDV-om iznosi nešto manje od 30 miliona dinara.

U Bogojevu bi, kako je najavljeno, trebalo da bude izgrađen nov lučki kej, još jedan vertikalni kej, kao i manji kontejnerski terminal. U Prahovu će biti izgrađeni novi skladišni kapaciteti za rasute i generalne terete, kao prvi „zeleni terminal“ u lukama u Srbiji, odnosno terminal za odlaganje brodskog ulja i otpadih voda.