Potpisani ugovori o obavljanju lučke delatnosti u Velikom Gradištu

Agencija za upravljanje lukama potpisala je Ugovore o obavljanju lučke delatnosti snabdevanja brodova pogonskim gorivom, sa kompanijom NIS a.d. Novi Sad i sa konzorcijumom koji čine privredna društva „Kompanija Stokić“ o.d. Veliko Gradište i „Sibir Invest“ d.o.o. iz Požarevca.

Lučka delatnost odvijaće se na dve bunker stanice u opštini Veliko Gradište, u okviru područja graničnog prelaza otvorenog za odvijanje međunarodnog rečnog saobraćaja.

Ugovor sa svakim od budućih lučkih operatera potpisan je na period od 25 godina. Ukupna visina investicija za obe bunker stanice iznosi oko 7 mil EUR, koji će biti uloženi u izgradnju, postavljanje i održavanje objekata lučke infrastrukture i suprastrukture na bunker stanicama, kao i u izgradnju pristupne saobraćajnice.

Predstavnici Agencije i lučkih operatera ocenili su da je potpisivanje Ugovora i početak obavljanja lučke delatnosti značajno jer se pre svega podstiče i unapređuje lokalna samouprava, ali i olakšava plovidba teretnih brodova i kruzera kroz Srbiju.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.