Proširenje lučkog područja na Savi u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica priprema urbanističku dokumentaciju za novo lučko područje sa lučkim pristaništem na reci Savi. Prvi korak ka tome bilo je usvajanje Odluke o izradi Plana detaljne regulacije RTC Luka Leget. Uređenjem zone lučkog područja formirala bi se zona luke međunarodnog značaja, planiraju nadležni. Na taj način omogućava se povezivanje više vidova saobraćaja. Samim tim utiče se na povećanje kvaliteta  prevoza robe i odvijanja turizma.

Mitrovački urbanisti će u narednih šest meseci izrađivati pomenuti plan, čiji će obuhvat biti veći od 80 hektara na levoj obali Save. Plan je da se formira lučko područje u okviru radne zone RTC Luka Leget kako bi se najpre pribavio prostor zemljišta u javnoj nameni.

Nadležno preduzeće ima rok od 210 dana za izradu plana.

– Tu ćemo planirati lučko pristanište, gde će pristajati brodovi. Zbog Koridora 10 imamo mogućnost da povežemo drumski, železnički i rečni saobraćaj. Ovo je jedna jako bitna i važna tačka za celu Srbiju, a posebno za naš grad – rekla je Mirjana Vašut, direktorica preduzeća Urbanizam iz Sremske Mitrovice.

Gradnja objekata obuhvata marinu, luku, putno, teretno, ali i sportsko pristanište, prenosi eKapija.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.