„Sedam puta oko sveta!“ – Gebrüder Weiss pokreće novu međunarodnu biciklističku kampanju

Logistička kompanija Gebrüder Weiss ponovo pokreće biciklističku kampanju “Biciklom oko sveta – Cycling around the World”, ove godine sa još ambicioznijim ciljem.

– Pozivamo ljubitelje biciklizma iz celog sveta da se pridruže kampanji koja je počela 1. aprila i da snažno pedaliraju! Ove godine plan je obaranje neverovatnog uspeha iz 2022: umesto šest krugova oko Zemlje, želimo da dostignemo sedam, što odgovara razdaljini od 280.525 kilometara – poručuje Gebrüder Weiss.

Biciklisti koji učestvuju imaju rok do kraja septembra, a broj pređenih kilometara će biti zabeležen i izračunat u specijalnoj aplikaciji za biciklizam.

– Ideja ovogodišnjeg sportskog takmičenja je i zaštita životne sredine: za svakih 40 pređenih kilometara, Gebrüder Weiss će donirati drvo koje će biti zasađeno u Nikaragvi. Ova centralnoamerička zemlja ozbiljno je pogođena klimatskim promenama, a drveće koje će tamo biti zasađeno namenjeno je zaštiti od poplava. Partner u projektu je PRIMAKLIMA, neprofitna organizacija, koja se više od 30 godina bavi projektima pošumljavanja – navodi se u saopštenju.

(Prošle godine zasađeno je preko 5.000 stabala u Togu; foto: natureOffice)

– Uzbuđeni smo da vidimo koliko će učesnici ovog puta biti ambiciozni. Lestvica je visoka, ali verujemo u našu biciklističku zajednicu, za koju se nadamo da će nastaviti rast. Ova kampanja je namenjena svima koji uživaju u vežbanju i žele da daju doprinos ekološki prihvatljivoj mobilnosti. Svaki kilometar je bitan, a zajedno možemo napraviti veliku razliku – na kraju krajeva, to je ono što što najviše volimo da radimo kao logistička kompanija – kaže Frank Haas, rukovodilac strategija i komunikacija korporativnog brenda kompanije Gebrüder Weiss.

U okviru ove kampanje planirane su i zanimljive nagrade. Jedan od 250 najboljih biciklista dobiće Gravel bicikl, a takođe je u planu dodela nagrada i za prelazak pojedinih deonica, u rasponu od 60 do 6.000 kilometara.

Prva biciklistička kampanja kompanije Gebrüder Weiss je završena u septembru 2022. godine s ukupnom pređenom razdaljinom od 249.392 kilometra. U to vreme, učesnici su višestruko nadmašili prvobitni cilj „samo“ jedan krug oko sveta (40.075 kilometara) i ovom kilometražom doprineli sadnji 5.000 stabala u Togu u Africi.

Jason Lim, zaposleni kompanije GW iz Singapura (foto: Gebrüder Weiss); u kampanji mogu učestvovati kako radnici kompanije, tako i svi drugi zainteresovani ljubitelji biciklizma

Sve informacije o biciklističkoj kampanji 2023. možete pročitati na stranici www.gw-world.com/de/cycling-around-the-world.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.