„Agent Plus“ uveo i železnički transport robe iz Kine

Železnički transport robe iz Kine dostupan je i kompanijama u Srbiji. Prateći najnovije trendove u razvoju transporta na svetskom nivou, kompanija „Agent Plus“ proširila je ponudu usluga za transport robe iz Kine. Naime, reč je o novom vidu transporta železnicom kao kopnenim rešenjem prevoza robe iz Azije.

Kako navode iz „Agent Plus“-a, železnički transport je namenjen klijentima koji kao presudan kriterijum imaju vreme isporuke robe većih ili zbirnih pošiljki tereta.

– Železnički transport kao trend u razvoju prevoza robe beleži izuzetno visoke investicije u infrastrukturu i mrežu. Mnogobrojne zemlje okupljene su oko ovog pitanja i udruženim snagama razvijaju nove koncepte i alternativna rešenja za transport robe. Nakon učešća na najvećem sajmu transporta i logistike u Šangaju, brojnih kontakata, razmenjenih iskustava i provere sigurnosti za realizaciju novih servisa, odlučili smo se na proširenje ponude – navode iz poslovne grupacije „Agent Plus“.

Kombinacijom železničkog i kamionskog prevoza kontejnera (LCL i FCL), novi servis iz Kine do Srbije preko Budimpešte obezbeđuje prevoz sa kraćim tranzitnim vremenom i bržu dostavu robe iz Azije na tržište regiona i Srbije.

Iz „Agent Plus“-a podsećaju da su za dopremanje robe iz Azije na raspolaganju i drugi servisi kao kombinacija prekomorskog, železničkog i kamionskog transporta, koji se obavljaju preko najvećih balkanskih luka – Bar, Rijeka, Pirej, Solun, Kopar.