Državna Kineska železnička kompanija otvorila predstavništvo u Evropi

Kineska železnička korporacija za prevoz kontejnera (CRCT), deo Kineske državne železničke grupe, osnovala je evropsko predstavništvo u nemačkom gradu Duizburg, a ceremonija otvaranja održana je krajem novembra.

– Duizburg je važan logistički centar u Evropi i važno mesto za železničku teretnu liniju između Kine i Evrope. Kompanija CRCT je osnovala predstavništvo u Duizburgu koje će koristiti prednosti lokacije u Duizburgu kako bi proširila svoju stratešku saradnju sa svim partnerima –  rekao je Jiyi Zhang, predsednik CRCT-a.

Tokom ceremonije, gradonačelnik Duizburga, Soren Link, rekao je da je oko 100 kineskih kompanija prisutno u Duizburgu, a otvorile su velike mogućnosti za razvoj i saradnju. CRCT Europe Logistics GmbH bi nastavio ovu tradiciju. Po njegovom mišljenju, inicijativa „Novi putevi svile“ približila je ekonomsku, trgovinsku i kulturnu razmenu između Duizburga i Kine, a grad Duizburg marljivo će raditi na tome da podrži i učestvuje u toj inicijativi.

Kineska železnička korporacija za prevoz kontejnera, kao jedina operativna i servisna platforma China Railway Express kompanije, pruža usluge prevoza kontejnera na relaciji Kina-Evropa. Kompanija ima godišnji obrt u iznosu od 300 miliona evra.

Kako bi razvili teretni saobraćaj na relaciji Kina-Evropa, Duisburger Hafen AG i China Railway Container Transport nedavno su potpisale okvirni sporazum za dalje proširenje saobraćajnih kapaciteta „China Railway Express“ kompanije. Prema sporazumu, dve kompanije će promovisati železnički teretni saobraćaj između Kine i Duizburga. Pored toga, Duisburger Hafen takođe će pojačati svoju poziciju kao glavni kontinentalni centar u Evropi i proširiti svoju međunarodnu mrežu. Trenutnooko 40 vozova svake nedelje putuje između Duizburga i Kine.

Prema podacima CRCT-u, više od 6.700 evroazijskih teretnih vozova putovalo je do Kine i natrag u periodu između januara i oktobara 2019, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu, kada je 6.300 vozova prevozilo robu duž ove rute.