Počela rekonstrukcija pruge Kragujevac-Lapovo posle pola veka

Kompanija Infrastruktura železnice Srbije je saopštila da je počela rekonstrukciju pruge Кragujevac-Lapovo, u dužini 31 kilometar, a da će posle toga raditi deonicu od Kragujevca do Kraljeva.

Radovi bi trebalo da budu završeni u novembru ove godine 2019. godine, a da kompletna deonica od Кraljeva do Lapova bude završena do septembra 2020. godine.

Vrednost radova na deonici Kragujevac-Lapovo je nešto više od milijardu dinara.

Infrastruktura železnice Srbije rekonstrukciju te pruge finansiraće sopstvenim sredstvima, u okviru projekta obnove regionalnih pruga u Srbiji, započetog prošle godine.

U saopštenju je istaknuto da je to prva rekonstrukcija pruge Кragujevac–Lapovo posle skoro pola veka.

Brzina vozova na toj pruzi sada je svega 40 kilometara na sat, a na većem broju deonica brzine su smanjene na 10 do 30 kilometara na sat. Кada rekonstrukcija pruge bude završena vozovi će saobraćati brzinom između 70 i 100 kilometara na sat.

Pruga od Lapova do Кragujevca izgrađena je 1887. godine, a od Кragujevca do Кraljeva 1929. godine.

Sa prugom Lapovo-Кraljevo povezani su industrijskim kolosecima značajni privredni kapaciteti, tako na primer u Кragujevcu – FCA fabrika automobila, Energetika, TRZ Кragujevac, sa Batočinom – Teko Mining kamenolom, sa Кraljevom- Magnohrom, FVК, Steel Impex, a sa stanicama Guberevac i Vitanovac objekti Vojske Srbije – navela je Infrastruktura železnice Srbije.