Srbija Kargo radionice u Subotici sertifikovane na maksimalnih 5 godina

Radionice za održavanje teretnih kola u Subotici dobile su od Direkcije za železnice sertifikat o ispunjenosti uslova, na maksimalnih pet godina, saopštilo je preduzeće Srbija Kargo.

Prilikom izvršenog audita stručnog tima Direkcije za železnice, koja je zvanično sertifikaciono telo u oblasti bezbednosti železničkog saobraćaja, nije ustanovljena nijedna ozbiljna neusaglašenost. Dobijene su određene preporuke i ukazano je na mogućnosti za poboljšanje sistema održavanja u ovim radionicama.

Odgovorni rukovodioci u Sekciji ZOVS Novi Sad i Sektoru ZOVS usvojili su meru da sve dobijene preporuke u narednom periodu analiziraju, te da u skladu s tim predlože nove mere kojima će se unaprediti sistem održavanja voznih sredstava, dodaje se u saopštenju preduzeća Srbija Kargo.

Sertifikat za radionice u Subotici je izdat na maksimalnih pet godina i to za redovno i vanredno održavanje elektro i dizel lokomotiva, teških motornih drezina, lokotraktora, kao i teretnih kola svih serija koji se mogu naći na našim prugama.

– Složene operacije, poput redovnog i vanrednog održavanja voznih sredstava zahtevaju izuzetno pouzdan rad uz maksimalnu preciznost, odgovornost i iskustvo stručnjaka, inženjera i majstora, a radnici ZOVS-a u Subotici su, dobijenim Sertifikatom, dokazali da ispunjavaju sve standarde koji su postavljeni u mnogo većim radionicama u Evropskoj uniji – navodi se.