Novoosnovana kineska kompanija COSCOCS sklopila posao za deset VLOC brodova

Nedavno osnovana kineska brodarska kompanija  China COSCO Shipping Corporation (COSCOCS) potpisala je ugovor s kompanijom „China State Shipbuilding Corporation“ (CSSC) iz Šangaju, koja će konstruirati deset VLOC brodova, nosivosti 400.000 tona.

Brodovi će biti izgrađeni u brodogradilištu grupe „Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding“, a biće namenjeni za prevoz rude koji je grupa dogovorila s brazilskim rudarom „Vale“.

Prema 27-godišnjem ugovoru na godišnjem nivou trebalo bi biti prevezeno 16 miliona tona rude. Isporuka novogradnji predviđena je između 2018. i 2019. godine, prenosi portal pomorac.net.

Podeli na društvenim mrežama:

Slične teme...

CMA CGM odabrao kineska brodogradilišta za izgradn... Francuski prevoznik  CMA CGM potpisao je Pismo o namerama (LOI) s dva kineska brodogradilišta za izgradnju do devet megabrodova od 22.000 TEU, pišu sv...
Rađa se novi gigant – COSCOCS sa 800 brodova... Brodari danas prolaze kroz najgori period od finansijske krize 2008. i spajanja su ključna da bi se prebrodile teškoće, poručuju čelnici kineskih komp...