Potpisan sporazum o drumskom prevozu putnika i stvari između Srbije i Mađarske

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović potpisala je danas sa ministrom za nacionalni razvoj Mađarske Miklošem Šestakom Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o drumskom prevozu putnika i tranzitu preko njihovih teritorija.

Na bilateralnom sastanku koji je prethodio zajedničkoj sednici Vlada Srbije i Mađarske bilo je reči i o realizaciji projekta železničke pruge Beograd- Budimpešta.

Mihajlović je istakla da je potpisivanje ovog sporazuma put ka liberalizaciji u sektoru drumskog saobraćaja i izrazila zadovoljstvo zbog toga što Srbija i Mađarska zajednički rade na velikom broju projekata.

Kada je reč o železničkoj pruzi Beograd- Budimpešta, potpredsednik Mihajlović i ministar Šestak razgovarali su o modelima finansiranja projekta i dogovorili da se u narednom periodu intenzivira komunikacija između stručnih timova dva Ministarstva, kako bi se što pre predstavio akcioni plan za realizaciju ovog važnog međudržavnog, infrastrukturnog projekta.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.