Na graničnom prelazu Preševo-Tabanovce postavljena tabla „Otvoreni Balkan“

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo-Tabanovce postavljena je tabla “Open Balkan“, kojom je obeležena traka namenjena prevoznicima iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije sa statusom Ovlašćenog privrednog subjekta (AEO), saopštilo je u četvrtak (7. aprila 2022. godine) Ministarstvo finansija Republike Srbije.

– Nastavljamo sprovođenje inicijative Otvoreni Balkan kako bismo olakšali poslovanje privredi i ubrzali protok roba. Kamioni ne treba satima da čekaju na granicama već da se sve potrebne procedure sprovode brzo i efikasno. Na ovaj način slušamo glas privrede i utičemo na dalje poboljšanje privrednog ambijenta u našoj zemlji – izjavio je ministar Siniša Mali.

Foto: Uprava carina

Mali je podsetio da su u okviru navedene inicijative potpisani sporazumi koji, osim olakšavanja trgovine, treba da doprinesu i saradnji u oblasti hrane, fitosanitarne i veterinarske inspekcije.

On je napomenuo i da je potpisan sporazum koji će omogućiti uvođenje jedinstvene radne dozvole između Srbije, Severne Makedonije i Albanije, čime će ove zemlje biti još privlačnije investitorima koji će moći da zapošljavaju radnike iz sve tri zemlje.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.