Ispit o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta – Novi rok 7. mart

Novi ispit o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju biće održan 7. marta 2024. godine, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ispit će biti održan u prostorijama Saobraćajnog fakulteta u Beogradu (Ulica vojvode Stepe 305), sa početkom u 9 časova za prvi deo ispita, odnosno u 12 časova za drugi deo ispita.

Imajući u vidu ograničene kapacitete, odlučeno je da mogućnost učešća na ispitu imaju prvih 70 kandidata koji najkasnije do 4. marta 2024. potvrde prisustvo na adresu Sektora za drumski transport (drumski@mgsi.gov.rs) i imaju kompletirane zahteve za polaganje ispita.

Ukoliko bude postojala mogućnost za povećavanje kapaciteta, broj kandidata će biti uvećan. Takođe, u slučaju neopravdanog nedolaska kandidata koji se prijavio na ovaj termin za polaganje ispita, smatraće se da je kandidat pristupio polaganju i da nije položio ispit.

MGSI podseća da je na njihovom sajtu objavljen spisak relevantnih propisa iz oblasti sadržanih u programu za sprovođenje ispita. Takođe, objavljena su i pitanja za sprovođenje ispita o profesionalnoj osposobljenosti za lica odgovorna za prevoz tereta u drumskom saobraćaju.

Obaveštenje o martovskom ispitnom roku možete pogledati OVDE. 

  • BONUS SADRŽAJ:

U novogodišnjoj epizodi na turi smo sa Tanjom, koja vozi hladnjaču-mesarku iz Nemačke za Srbiju. Tanja je majka, baka i ekspert za kukičanje, kojim prekraćuje slobodno vreme u kabini. Čućete zašto je vozila tri kilometra u rikverc, da li se snašla sa električnim paletarom i kako izgleda biti na drumu, a kako na carini za vreme praznika.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.