Odlazak legende – Poslednji Boing 747 napustio fabriku (VIDEO)

Posle više od pola veka proizvodnje, poslednji Boing (Boeing) 747 izašao je u utorak, 6. decembra, iz fabrike u državi Vašington.

Džambo džet 747 preuzeo je mnogobrojne uloge — teretni avion, komercijalni avion koji može da preveze skoro 500 putnika i predsednički avion Air force 1 — otkako je debitovao 1969. godine. 

Bio je to najveći komercijalni avion na svetu, a i dalje visinom prevazilazi većinu drugih aviona.

Dizajn aviona je uključivao drugu palubu koja se proteže od kokpita pozadi preko prve trećine aviona, dajući mu prepoznatljivu grbu koja je odmah inspirisala nadimak – „Kit“. U elegantnijoj varijanti, 747 je postao poznat kao „Kraljica neba“.

Bilo je potrebno nešto manje od 16 meseci da više od 50.000 zaposlenih u Boeing fabrici proizvede prvi 747. Od tada do danas, kompanija je završila još 1.573 komada.

Ipak, tokom protekle dve decenije, Boeing i njegov evropski rival Airbus izbacili su nove širokotrupne avione sa dva motora umesto četiri, koliko ih ima 747. Takvi modeli štedljiviji su i isplativiji.

Delta je bila poslednja američka avio-kompanija koja je koristila 747 za komercijalne putničke letove, što se završilo 2017. godine. Neki međunarodni prevoznici ipak nastavljaju da koriste boing 747, a među njima je nemačka avio-kompanija Lufthansa.

Kupac poslednjeg proizvedenog primerka je kargo-prevoznik Atlas Air, koji je početkom ove godine naručio četiri teretnjaka 747-8. Poslednji je izašao iz velike Boeing-ove fabrike u Everetu u Vašingtonu u utorak uveče i biće im isporučen u 2023.

Koreni kompanije Boeing su u oblasti Sijetla, dok su njihove fabrike u državi Vašington i Južnoj Karolini. Kompanija je u maju najavila da će preseliti svoje sedište iz Čikaga u Arlington u Virdžiniji. Ova selidba približava rukovodstvo ključnim zvaničnicima federalne vlade i Federalnoj upravi za avijaciju, koja sertifikuje putničke i teretne Boeing avione.

Odnos kompanije Boeing odnos sa FAA je zategnut od smrtonosnih nesreća njihovog najprodavanijeg aviona – 737 Max, 2018. i 2019. FAA je trebalo skoro dve godine — daleko duže nego što je Boeing očekivao — da odobri promene dizajna i dozvoli da se avion vrati nazad u vazduh, prenosi glasamerike.net.

Foto: YouTube/Printscreen