IRU Logistics & Innovation forum – Zašto je važno otići u London?

Drumski transport je industrija u procvatu, a odgovorna je za pet miliona poslova širom Evrope i ukupni prihod od 500 milijardi evra. Ipak, sigurnost i dalje ostaje glavni problem. Na našim putevima širom sveta svakog dana umre više od 3.000 ljudi, a jedan od četiri vozača kamiona postane žrtva napada.

Sigurnost predstavlja jednu od najvećih mogućnosti za inovacije za prevoznike– navodi nedavno globalno istraživanje IRU-a.

Zbog toga će se drugi IRU Logistics & Innovation forum, koji se održava 21. februara 2020. u Londonu, fokusirati na to kako drumski prevoz može da dobije nove poslovne mogućnosti tako što će poboljšati uslove bezbednosti u industriji, time stvarajući bezbednije mesto za rad.

Inovacije proširuju mogućnosti

Tehnologija utiče na svaki aspekt života i posla. Industrija drumskog transporta nije izuzetak, a sa stalnim razvojem bićemo svedoci dramatičnog zaokreta u dizajnu budućih komercijalnih vozila. Rasprave u okviru Logistics & Innovation foruma fokusiraće se na inovacije u vozilima, kao što su novi „inteligentni“ kamioni, prelazak na automatizovanu vožnju i nove tehnologije u samim kamionima.

Ali napredak neće biti vidljiv samo kod unapređenja vozila već moramo uzeti u obzir i širi transportni ekosistem. Forum će biti prilika za istraživanje inovacija poput načina upravljanja voznim parkom – koje bi mogle da igraju važnu ulogu u sprečavanju nesreća – i potencijala pametnih kamera da vozačima pruže veću vidljivost.

Pored toga, inovacije u pogledu bezbednosti mogle bi iz korena da promene širi lanac vrednosti u drumskom saobraćaju. Kao rezultat značajnih poboljšanja sigurnosti, osiguranje je samo jedan od sektora u ovoj industriji koji će se naći pred izazovom promene svog poslovnog modela.

Na koji način možete biti deo fouma u Londonu?

Forum, koji će biti održan u hotelu Sofitel London Heathrow, biće jedinstvena prilika za organizacije koje posluju ili se oslanjaju na drumski saobraćaj da razmene informacije, upoznaju ključne igrače iz industrije i bolje shvate potrebe tržišta kako bi razvili sopstveni biznis.

Kao značajan centar za uspostavljanje kontakata koji okuplja transportne operatere, pružioce usluga i ostale učesnike u industriji, Logistics & Innovation forum im nudi priliku da od svetskih lidera u industriji čuju aktuelne i važne informacije, kao i informacije koje se odnose na sigurnost i inovacije u drumskom saobraćaju.

IRU Logistics & Innovation forum trajaće ceo dan, a glavni deo programa vodiće Kristijan Kas Mortensen (Kristian Kaas Mortensen), direktor strateških partnerstava u Girteka Logistics, vodećoj evropskoj transportnoj kompaniji. Na osnovu njegovog iskustva u Girteki, Kas Mortensen pričaće o načinu na koji tehnologija može da doprinese sigurnijoj i profitabilnijoj logistici.

Registracija i mogućnosti za sponzorisanje IRU Logistics & Innovation foruma su otvoreni. Takođe postoji niz načina za učestvovanje u forumu, od termina za držanje govora i mesta za panel diskusije do mogućnosti za sponzorisanje i sticanje partnera.

Bez obzira da li ste pojedinac koji je zainteresovan za sektor ili posao unutar ove industrije koji traži dragocene mogućnosti za sticanje kontakata i poslovni razvoj, IRU vam može pomoći da pronađete pravu opciju. Za više informacija posetite sajt.