Kako izvoziti poljoprivredne proizvode u zemlje Evropske unije

Privredna komora Beograda – Centar za poslovno obrazovanje i unapređenje kvaliteta, Udruženje poljoprivrede i prehrambene industrije i Udruženje trgovine u saradnji sa Udruženjem „Klub prvih žena“ organizuju jednodnevni seminar u utorak, 26. novembra 2013. godine, sa početkom u 10:00 časova, Kneza Miloša br. 12, (sala III na trećem spratu), na temu: „Izvoz poljoprivrednih proizvoda u zemlje Evropsle unije“.

Na seminaru će se govoriti o: Benefitima koje donose sporazumi o formiranim zonama slobodne trgovine, kriterijumima za sticanje srpskog porekla poljoprivrednih proizvoda nemenjenih izvozu u EU, proizvodima čiji je povlašćeni izvoz  ograničen kvotama, utvrđivanju kvota, praćenju iskorišćenosti utvršenih kvota, dozvolama za uvoz u EU/uvozna licenca AGRIM koju uvoznik u EU dobija od nadležnog organa, sertifikatima o autentičnosti za izvoz određenih proizvoda na tržište EU i drugo.

Svoja iskustva i znanja sa polaznicima će podeliti dipl. ekonomista, Biljana Trifunović, vlasnica i direktorka firme “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”, dugogodišnji novinar dnevnog lista „Privredni pregled“, predavač na brojnim seminarima sa dvodecenijskim iskustvom. Takođe je autor stručnog bloga o finansijama.

Kome je seminar namenjen: Izvršnom menadžmentu, zaposlenima u sektoru spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja, direktorima/vlasnicima, kao i svima koji žele da steknu znanje i upoznaju se sa važnim principima rada u spoljnoj trgovini.

Šta polaznici dobijaju: Jasna uputstva i praktične primere, prezentaciju i skriptu sa predavanja, osveženje tokom pauza, ručak i uverenje o pohađanju seminara. Polaznici će razjasniti brojne nedoumice u vezi sa deviznim poslovanjem i nakon završenog seminara biće osposobljeni da usvojeno znanje samostalno primene u  radu.

Kotizacija po polazniku: 12.000,00 din neto + 20% PDV = 14.400,00 din. Rok za prijavu i uplatu: petak, 22.11.2013. godine. Prijavni list poslati na e mail adresu: treningkom@kombeg.org.rs Kontakt osoba za sve dodatne informacije: Sandra Milenković, tel: 011/ 3619 472, mob. 064/ 8760 213.

Napomena: Kotizacija na otvorenim seminarima Centra za edukaciju “IFA – INTERNATIONAL FINANCIAL AGENCY”, iznosi 15.000,00 din + PDV po učesniku ali su organizatori seminara za predstavnike privrede obezbedila povoljniju cenu.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.