Otvorena vrata za studente Saobraćajnog fakulteta u kompaniji FERCAM

Transportno-logistička kompanija FERCAM u nastavku saradnje sa Saobraćajnim fakultetom u Beogradu otvorila je svoja vrata za studente treće i četvrte godine.

– Odlučili smo da pozovemo studente da posete FERCAM i saznaju više informacija u vezi sa studentskim programima i da iznutra vide i osete atmosferu u kompaniji – kažu u FERCAM-u, a na pitanje o tome kako je osmišljen koncept „Otvorenih vrata“, objašnjavaju:

– Osmišljen je kao interaktivna radionica, gde studenti postavljaju pitanja i aktivno učestvuju u dijalogu sa menadžerima u kompaniji u neformalnoj atmosferi. Predsatvili smo FERCAM kako globalno tako i lokalno na srpskom tržišu, sektore u kompaniji i dalju strategiju razvoja. Pokušali da odgovorimo na brojna pitanja i približimo studentima naš način rada i poslovanja, Fercam Way.

PL: Koji su to sve programi u vašoj kompaniji koje ste predstavili studentima?

– Veliki fokus imamo na saradnju sa Saobraćajnim fakultetom u Beogradu i razvoj sopstvenih kadrova unutar kompanije. Naši programi za studente su:

  • FERCAM Praksa/za studente treće godine studija;
  • FERCAM Stipendije /za najbolje studente četvrte godine;
  • FERCAM Mentorski program /mentor za svakog novozaposlenog i
  • FERCAM Akademija /prva tri meseca u kompaniji. 

Sa studentima, a našim budućim kolegama, stupamo u kontakt još na trećoj godini kroz program stučne prakse. Zatim, najbolji studenti koji upisuju četvrtu godinu dobijaju mogućnost da postanu naši stipendisti, a nakon toga dobijaju i stalno zaposlenje. Od prvog dana u kompaniji, postepeno se uvode u posao, prati se njihov rad i razvoj kroz mentorski program i FERCAM Akademiju. Cilj nam je da svaki čovek bude na pravom mestu u kompaniji gde će ostvariti najbolje rezultate i iskazati svoj pun potencijal.

PL: Da li planirate da održite još ovakih događaja?

– Svakako, interesovanje je veliko i pokušaćemo da organizujemo da što više studenata dođe kod nas, upozna se sa kompanijom iznutra i oseti samo delić fenomenalne FERCAM atmosefere.

Pozivamo sve studente svih smerova Saobraćajnog fakulteta u Beogradu da nam se sobodno jave, biće nam drago da se upoznamo i porazgovaramo oko buduće saradnje.

Za više informacija obratite se kompaniji FERCAM na email adresu belgrade@fercam.com