„Transport and Traffic Business Day 2015“ 7. aprila na Saobraćajnom fakultetu

Peti po redu skup „Transport and Traffic Business Day 2015“ biće održan na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu 7. aprila 2015. godine. Skup „Transport and Traffic Business Day“ predstavlja studentski projekat u organizaciji Saveza studenata Saobraćajnog fakulteta (SSSF), uz podršku dekanskog kolegijuma i zaposlenih na Fakultetu i za osnovni cilj ima predstavljanje i povezivanje saobraćajnih inženjera i studenata Saobraćajnog fakulteta i drugih fakulteta iz tehničko – tehnološke grupacije sa predstavnicima kompanijama iz oblasti saobraćaja, transporta, logistike i komunikacija, kako bi se podstaklo zaposlenje mladih kadrova u našoj zemlji.

Na prethodno održanom skupu, „Transport and Traffic Business Days 2014“, učestvovalo je više od četrdeset državnih preduzeća, kompanija i organizacija, kao i približno četiri stotine studenata i diplomaca.

Kompanije su se studentima predstavljale u vidu prezentacija i štandova i bile otvorene za svaki vid komunikacije. Poučeni iskustvom iz prethodnih godina, ovogodišnji Skup konceptualno je promenjen u cilju stalnog unapređenja. Učešće je uzelo osamnaest kompanija koje su spremne da studentima i inženjerima obezbede praksu ili zaposlenje, od čega su devet partneri skupa, a ostali su u formi učesnika.

Novina je da će mladi stručnjaci iznositi u okviru sekcije „Moje mišljenje – Vaša pažnja“ svoje viđenje rešenja problema zadatih od strane kompanija i tako predstaviti svoje komunikacione sposobnosti, kreativnost i stečena znanja kako bi se kompanijama pokazali u što boljem svetlu i tako se preporučili čime ostvarujemo slogan ovogodišnjeg Skupa – „PREPORUČI SE“. Kompanije koje uzmu učešće, imaće mogućnost da prezentuju svoju delatnost i politiku zapošljavanja kadrova. Putem „kafe sastanaka“ sa dekanskim kolegijumom, predstavnici kompanija imaće mogućnost da ostvare ili unaprede već postojeću tehničko – poslovnu saradnju sa Fakultetom.