TRANSPORT I LOGISTIKA: 10 sajmova i konferencija koje treba posetiti u 2020!

Svake godine hiljade profesionalaca u industriji transporta i logistike prisustvuje različitim događajima širom sveta. Kažu da nema ništa bez susreta „oči u oči“, te su ovi događaji prava prilika da se uživo čuju iskustva najbolje prakse, prikažu trendovi i tehnološke inovacije, a najvažnije da se upoznaju novi ljudi i osveže stara poznanstva.  Ipak, veliki je izazov izabrati prave konferencije i sajmove, jer su vreme i budžeti ograničeni, a godišnji raspored prebukiran.

Kako bismo vam uštedeli vreme, predstavljamo vam neke interesantne domaće i strane konferencije:

  1.  IRU Logistics & Innovation forum – Ako već niste nabavili karte za ovaj interesantan skup, požurite jer je 21. februar baš blizu. Nadamo se da imate vizu. IRU Logistics & Innovation forum biće održan 21. februara 2020. u Sofitelu, u londonskom Hitrou. Događaj će okupiti operatere iz cele Evrope i najbolje dobavljače tehnologije, kako bi međusobno razmenili znanje i uvide o najnovijim dostignućima u bezbednosti na putevima i drugim poslovnim beneficijama. Takođe, biće predstavljeni rezultati globalnog istraživanja IRU-a koje obuhvata skoro 1.000 operatera u saobraćaju.
  2. LogiMAT – Između 10. i 12. marta 2020. godine međunarodni izlagači i donosioci odluka iz sektora industrije, trgovine i usluga okupljaju se u kongresnom centru Messe Stuttgart kako bi pronašli nove poslovne partnere i održavali kontakt sa svojom postojećom  mrežom.  LogiMAT 2020 je najveći svetski sajam intralogistike, koji nudi potpuni pregled svega što pokreće intralogističku industriju, od proizvodnje, preko nabavke do otpreme.
  3. SITL – Sajam SITL Europe Paris biće održan od 17. do 20. marta u Parizu. SITL Europe je vodeći skup za stručnjake u oblasti transporta, logistike i lanca snabdevanja. Događaj će obuhvatiti širok spektar tema u prevozu tereta: gradska logistika, železnički transport tereta, avionski transport tereta, pomorski i unutrašnji plovni putevi, prevoz opasne robe, uvoz-izvoz, hladni lanac i robotika. Prethodno izdanje skupa okupilo je više od 40.000 učesnika i 800 izlagača.
  4. IAA Commercial Vehicles – Grad Hanover u Nemačkoj biće i ove jeseni domaćin najvećeg sajma komercijalnih vozila na svetu. IAA Hannover 2020 biće održan od 24. do 30. septembra. U pitanju je vodeći svetski sajam za mobilnost, transport i logistiku. Ovo će biti najvažnija svetska platforma koja prikazuje budućnost industrije komercijalnih vozila. Organizatori najavljuju bogat program: svetske premijere, prvi put prikazanu tehnologiju i istraživačke studije. Glavni fokus biće logistika, automatizacija, bezbednost, zaštita životne sredine, električna mobilnost i novi koncepti urbane mobilnosti.
  5. InnoTrans – Sajam u organizaciji Messe Berlin biće održan od 22. do 25. septembra 2020. godine. Sajam je priznat kao vodeći međunarodni sajam železničke transportne tehnologije. Svake dve godine sajam InnoTrans privuče više od 150.000 poslovnih posetioca iz 150 država, koji dolaze da saznaju više o novostima i dešavanju sa područja železničkog saobraćaja.
  6. Intermodal Europe 2020  – Od 6. do 8. oktobra u Roterdamu biće održan Intermodal Europe, vodeća svetska izložba i konferencija za kompanije povezane sa kontejnerskom i intermodalnom industrijom. Sajam pokriva sva područja kontejnerskog transporta i logistike preko drumskog, železničkog i morskog saobraćaja.
  7. Transportni Kongres 2020 – Novembar je tradicionalno rezervisan za Zlatibor i Transportni Kongres. Treći regionalni Transportni Kongres 2020 biće održan 5. i 6. novembra. Kongres teži da doprinese razvoju transportnog sistema koji bi ispunjavao racionalne kriterijume postavljene od strane privrednog okruženja i društvene zajednice.
  8. TRANSLOG Connect kongres – U Budimpešti se svakog novembra okupljaju stručnjaci na kongresu TRANSLOG. Godišnji poslovni forum za stručnjake u oblasti transporta, logistike i upravljanja lancem snabdevanja jača međunarodne poslovne odnose. Prestižni skup okuplja izlagače i posetioce od 2011. godine čime je pomogao brojnim malim preduzećima da postanu lideri na tržištu, istovremeno podržavajući velika preduzeća u njihovoj želji da prošire svoje poslovanje.
  9.  Truck Business Fair – Decembar je rezervisan za privredni sajam Truck Business Fair u beogradskom Sava centru u organizaciji Poslovnog udruženja Međunarodni transport. Posetioci mogu da obiđu sajam komercijalnih partnera i da se informišu o aktuelnim temama u oblasti transporta.
  10. HyperLOG 2020  – Iako je prvi put organizovan prošle godine, HiperLOG se izdvojio kao jedinstveni događaj koji pruža transportnim, špediterskim i logističkim sektorima samo suštinski sadržaj i inspiraciju, bez marketinga, dosade i politike. Forum privlači značajne evropske donosioce odluka i vizionare ove industrije, koji tokom prezentacija, debata i umrežavanja razmenjuju svoje logističko znanje.

 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.