Lothar Thoma novi direktor Air & Sea u kompaniji Gebrüder Weiss

Lothar Thoma je od početka 2020. godine odgovoran za područje Air & Sea u međunarodnoj transportnoj i logističkoj kompaniji Gebrüder Weiss. Diplomirani ekonomista dopunjuje upravni odbor koji su do sada činili Wolfram Senger-Weiss (predsednik), Peter Kloiber i Jürgen Bauer. Nadzorni odbor kompanije Gebrüder Weiss je usvojio odgovarajuću odluku u decembru 2019. godine. Kako je kompanija već saopštila sredinom godine, njegov prethodnik Heinz Senger-Weiss (45) odlučio je da se povuče sa izvršne funkcije u upravnom odboru firme Gebrüder Weiss na isteku prošle godine.

52-godišnji Thoma sada ima različite zadatke u globalnoj kompaniji: Gebrüder Weiss je danas prisutan u 30 zemalja. Najzapadnija lokacija je u San Francisku, najistočnija u Tajpeju, Tajvan. Osim svoje stručnosti u vazdušnom i pomorskom prevozu robe, Gebrüder Weiss se takođe pozicionira na važnim logističkim čvorištima u inostranstvu kao specijalista u području logističkih rešenja i upravljanja sopstvenim terminalima. Tu spadaju Los Anđeles, Čikago, Atlanta, Singapur, Hongkong, Šangaj i Tokio.Cilj kompanije je da ponudi svojim kupcima jedinstvene standarde i IT rešenja u oblasti upravljanja lancima snabdevanja širom sveta. Ovim uslugama Gebrüder Weiss želi da još više istakne svoju poziciju među vodećim liderima u oblasti kvaliteta, navela je kompanija u saopštenju.

Lothar Thoma počeo je da radi za Gebrüder Weiss 1. septembra 2019. godine u oblasti vazdušnog i pomorskog transporta robe. Od tada su se sve aktivnosti u ovoj oblasti postepeno prenosile na njega. Rođen u Baden-Vitembergu, radio je u branši logistike više od 20 godina, a u poslednje vreme kao generalni direktor međunarodne logističke grupacije. Pre toga je bio na raznim vodećim pozicijama u drugim poznatim međunarodnim kompanijama za transport i logistiku.

Foto: Gebrüder Weiss / Frederick Sams