Konkurišite za priznanja u oblasti logistike i upravljanja lancem snabdevanja!

Godišnji poslovni forum za stručnjake u oblasti transporta, logistike i upravljanja lancem snabdevanja, koji stvara i jača međunarodne poslovne odnose već devet godina, biće ponovo organizovanu novembru, u Budimpešti.

Pored aktuelnih tema koje se tiču digitalizacije i nedostatka radne snage, program foruma će se fokusirati i na pametnu automatizaciju skladišta, nove tehnologije i robote, budućnost lanaca snabdevanja u automobilskoj industriji, kao i na to kako poboljšati vidljivost i prognoziranje pomoću internet stvari koje su neophodne za kompanije kako bi one mogle da se izdvajaju od konkurencije.

Tokom kongresa se svake godine održava ceremonija dodele nagrada za Izvrsnost u oblasti logistike i upravljanja lancem snabdevanja u centralnoj i istočnoj Evropi, gde dobitnici dobijaju priznanje od strane industrije.

Start-up, male, srednje i velike organizacije, proizvođači, trgovci na malo i špediteri pozivaju se da se prijave sa projektom koji je implementiran u jednoj od zemalja unutar SIE regiona. Prijava treba da sadrži opis inovativnog metoda ili tehnike, cilj projekta, faze razvoja i implementacije, kao i postignute rezultate zajedno sa rezimeom.

Žiri koji se sastoji od međunarodnih stručnjaka kao što su prof. dr Sebastijan Kumer (Sebastian Kummer), šef Instituta za transport i logistiku na Bečkom univerzitetu za ekonomiju i biznis, Roland Štraub (Roland Straub), direktorica lanca snabdevanja u Coca-Cola HBC u Mađarskoj, Adina Banesku (Adina Banescu), šef međunarodne logistike u Tesy-ju i Roman Zorman, regionalni direktor za logistiku Studio Moderna-e ocenjuje prijave na osnovu nivoa inovativnosti, fleksibilnosti, održivosti, isplativosti i doprinosa potrošačima, promovišući doprinos dinamičnom razvoju regiona SIE iz perspektive logistike, transporta i upravljanja lancem snabdevanja.

Tokom prvog dana regionalne manifestacije, 13. novembra, nagrađena rešenja će biti objavljena i dobiće međunarodno priznanje. Pobednici obe kategorije će imati jedinstvenu priliku da svoje najistaknutije proizvode, usluge ili najbolje prakse stave u centar pažnje, predstavljajući svoje projekte publici koja obuhvata više od 500 stručnjaka za logistiku i upravljanje lancem snabdevanja i viših donosioca odluka iz preko 20 zemalja, sa ciljem povećanja njihove vidljivosti na profesionalnom nivou. Organizator – TEG The Events Group – podržava pobedničke projekte dodatnim PR aktivnostima za više od 30 lokalnih i međunarodnih medijskih partnera, kao i udruženja koja ističu najbolju inovaciju u svakoj kategoriji.

Dobitnici 6. nagrade za logistiku i upravljanje lancem snabdevanja u regionu SIE za 2018. godinu

U kategoriji provajdera rešenja, Arviem – sa sedištem u Švicarskoj – dobio je priznanje za svoje rešenje za rukovanje teretom. Njegovo rešenje ne samo da omogućava praćenje tereta u realnom vremenu tokom tranzita, već obuhvata i brojne dodatne usluge izveštavanja, kao što su – osiguranje kvaliteta proizvoda praćenjem, mogućnost optimizacije procesa lanca snabdevanja, poboljšana efikasnost planiranja korišćenjem dinamičnog vremena dolaska, poslovne informacije zasnovane na podacima za donošenje strateških odluka, poboljšano izveštavanje o merenju emisije ugljen-dioksida i dostupnost podataka koji omogućavaju smanjenje troškova osiguranja. Rezultati dobijeni istraživanjem „tamnih tačaka“ lanca snabdevanja i mogućnost trenutnih korektivnih mera značajno su doprineli postizanju bolje efikasnosti dizajna.

U kategoriji industrije, Knorr-Bremse, koja je specijalizovala moderni sistem kočnica za železnička i komercijalna vozila – osvojila je nagradu za razvijanje uspešnih procesa lanca snadbevanja i metodologija koje optimizuju proizvodnju i prenošenja iz jedne zemlje u drugu. Između 2014. i 2013. godinu, prenešeno je 95 projekata, a značajno dostignuće je bilo glatka tranzicija procesa koji su korisni i za dobavljače, za mesto proizvodnje i za kupce.

Prijava za nagradu za 2019. godinu

TRANSLOG Connect kongres će 13.-14. Novembra 2019. godine, po 9. put u Budimpešti,ponuditi sledeću priliku vodećim donosiocima odluka u industriji da seupoznaju sa inovativnim rešenjima orijentisanim ka budućnosti.
Vidite ko su bili prethodni dobitnici, budite inspirisani, učestvujte i saznajte više o procesu podnošenja prijava tako što ćete preuzeti brošuru sa sajta. Krajnji rok je 3. oktobar 2019. godine.