Vreme problema, rešenja i novih poslovnih izazova – Bili smo na konferenciji TIL 2020

Nove tržišne (ne)prilike koje traju gotovo pola godine bile su veliki poslovni izazov čak i za najbolje kompanije. Na koji način su one poslovale? Da li su bile spremne da se prilagode novoj situaciji i koliko je koštala korona, bila su samo neka od pitanja koja su obeležila sedmu Biznis konferenciju „Transport i logistika Jugioistočne Evrope i Dunavskog regiona- TIL 2020„, održanu 6. oktobra u  Kombank Dvorani u Beogradu.

Uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i u organizaciji kompanije Mass Media International, ovogodišnju konferenciju obeležilo je prisustvo stručnjaka kako iz naše zemlje, tako i iz Slovenije, Hrvatske i Makedonije.

– Činjenica je da transportna infrastruktura nikad ne može biti kompletno završena, ali upravo regionalna saradnja može biti ključna u ovim teškim mesecima. Potrebno je graditi, obnavljati i povezivati transportnu infrastrukturu, modernizovati savremene transportne mreže izgrađene po ugledu na evropsku transportnu politiku koja gleda u budućnost. Uvek sam verovao da se svet okreće oko transporta i da, kada transport staje, sve staje. Ipak, tokom ove pandemije sam se uverio da nisam u pravu. Ključni su ljudi koji rade u transportu. Razlog zašto se svet nije zaustavio tokom krize COVID-19 je taj što su vozači kamiona i vozova, dostavljači, piloti i mornari nastavili da rade svoj posao i tako postali naši heroji – istakao je Matej Zakonjšek, direktor Stalnog sekretarijata Transportne zajednice.

I ove godine pažnja je bila usmerena ka ključnim problemima sa kojima se firme susreću – komplikovane procedure, opširna dokumentacija i, svakako, velike kolone kamiona na graničnim prelazima. Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, osvrnuo se na izgradnju zajedničkih graničnih prelaza kao jedno od rešenja pomenutih problema.

– Cilj Vladе Srbijе, porеd realizacije infrastrukturnih projеkata, jеstе da sa susеdnim zеmljama nađе način da transportna srеdstva što manjе boravе na granicama, a najbolji način da sе to omogući jеsu zajеdnički granični prеlazi, na čеmu Ministarstvo građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе vеć radi – rekao je državni sekretar Miodrag Poledica.

Nedavno je, inače, obeležna prva godišnjica od početka rada integrisanog graničnog prelaza sa Severnom Makedonijom – Preševo-Tabanovce. Osim toga, državni sekretar podsetio je i da je u toku izgradnja dva zajednička granična prelaza sa Bosnom i Hercegovinom – jedan na budućem autoputu Sremska Rača – Kuzmin, a drugi na putu koji povezuje Ljuboviju i Bratunac.

Koliko nas je koštala korona?

Kada se na kraju godine bude radio presek finansijskog stanja u kompanijama, utvrdiće se koliko nas je zaista koštala korona. Pad prihoda je izvestan, ali su kompanije velikim radom, agilnošću i dobrom organizacijom nastojale da ga amortizuju i ostvare najbolje moguće rezultate u datim okolnostima.

Od ključnog značaja bila je promena pristupa prema klijentima i dobavljačima, brza implementacija novih informacionih rešenja, kao i promena platne discipline kod poslovnih partnera, navode u kompaniji AD Intereuropa logističke usluge Beograd. Ova kompanija – deo grupacije Intereuropa koja broji ukupno 13 kompanija na 9 tržišta, kako je istakao novi generalni direktor Darko Skrnički, uprkos svim poteškoćama uspela je da osigura protok robe, očuva lance snabdevanja i nastavi da pruža usluge svojim klijentima.

Skrnički, koji je takođe i predsednik uprave Intereurope u BiH, kao i Hrvatskoj, istakao je da grupacija očekuje prihode na nivou prošle godine ili nešto manje, kako je i rebalansom definisano, uz izvestan pad profitabilnosti.

– Planirali smo rast, ali je nepovoljna ekonomska situacija u proteklih 6 meseci uticala na promenu planova. No, ocena je da ćemo svakako i dalje ostati profitabilni, što je uslov rast na tržištu – rekao je.

On je istakao i da Intereuropa, koja je tokom prošle godine dobila novog vlasnika  – Poštu Slovenije, najveći potencijal za rast vidi upravo u našoj zemlji, naglasivši kao veoma značajnu dobru poziciju Beograda i Srbije, prevashodno za intermodalne tokove.

Govoreći o izazovima, ali i šansama koje su se ukazale tokom prethodnih 6 meseci, Skrnički je podsetio da je ubeležen izuzetan rast u oblasti e-commerce i paketne distribucije (B&C), dodajući da je internet trgovina trend koji “sve jače kuca i na vrata našeg regiona”.

Mogu da kažem i da mi, u našoj kompaniji, već pregovaramo sa nekoliko velikih klijenata koji svoje lance snabdevanja i e-commerce sele u Evropu, razmatraju izgradnju skladišta itd, rekao je Darko Skrnički.

Na dešavanja u prvoj polovini godine osvrnula se i Nina Kokorović, head of sales department Luke Rijeka d.d, koja je podsetila da su svi terminali te luke poslovali bez zaustavljanja. Veliki izazov, ali i šansu, pred riječku luku postavila su zatvaranja u severnoj Italiji. Tako su najbolji rezultati ostvareni upravo u aprilu, kada je pretovareno rekordnih 260.000 tona tereta. Naglasila je i da se sada kao naročito značajan pokazao partnerski odnos, imajući u vidu potpuno izmenjene okolnosti poslovanja. Kako je pojasnila, nastojali su da za sve partnere sa kojima sarađuju nađu razumevanja i izađu u susret, bilo da je reč o plaćanjima, produženjima skladišnih rokova itd.

Značaj obrazovanja

„Koronarni vetar“, kako je period iza nas nazvao prof. dr Slobodan Aćimović, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ozbiljno je narušio logističke tokove, prvenstveno transportne, međutim logistika je brzo „došla sebi“ i iz te borbe izašla jača. Sa aspekta nauke, logistička grupa predmeta je uvek ocenjena kao vodeća iz domena operativnog menadžmenta kompanije.

– Zabrinjava činjenica da u Srbiji i dalje nema posebnog fakulteta samo za logistiku. Logistika nije dozvolila da biznis padne, a poseban akcenat stavljen je na logistiku celog farmaceutskog lanca. Logistički sistem je stabilizovao tržište u različitim zemljama sveta, a kao odgovor na zahteve koji su se pojavili u dostavi robe, na primer, u Francuskoj je počela izgradnja najvećeg logističkog centra u Evropi – istakao je Aćimović na panelu pod nazivom „Progresija intermodalnih transportnih lanaca na Zapadnom Balkanu“.

Na ovogodišnjoj konferenciji prvi put se predstavila i kompanija FROTCOM Srbija, koja je u našoj zemlji započela poslovanje tik pred pandemiju korona virusa. Izazovan period bio je pred njima, međutim, Dragancho Kostovski, direktor FROTCOM kompanije za Srbiju i Severnu Makedoniju, rekao je za PlutonLogistics, da su optimisti i da je preporuka ključna u poslovanju.

– Ove godine prvi put smo učestvovali na konferenciji TIL 2020 i veoma smo se radovali kako samom pozivu, tako i učešću. Očekujemo pozitivne reakcije sa konferencije s obzirom na to da nam je cilj uspostavljanje kontakata sa još nekim firmama. Situacija u poslednjih nekoliko meseci nije bila baš dobra, međutim, Srbija ima mnogo potencijala, a klijenti koji su do sada postavili naš sistem veoma su zadovljni i preporučuju nas.

TIL 2020 je obeležila i panel diskusija pod nazivom „Tržišni izazovi i solucije za optimalan protok i bezbednost transporta“ čije su glavne teme bile problemi, rešenja, planovi, ali i novi poslovni izazovi u oblasti transporta i logistike tokom pandemije korona virusa. Tradicionalno, konferencija je završena B2B sastancima.

FOTO: Mass Media international