Austrija najavila pojačanu kontrolu zabrana vožnje – Letnji režim na snazi od 2. jula

Austrijska vlada je još jednom odlučila da u letnjim mesecima uvede duže ograničenje vožnje za kamione u regionima Inn Valley i Brener. Zabrane će počinjati od 7 sati ujutru subotom, a biće na snazi od početka jula do kraja avgusta, odnosno od ovog vikenda – 2. jula, do 27. avgusta.

Ovim propisima teretnim vozilima biće zabranjeno kretanje između 7 i 15 časova na A12 i A13 (od 15h važi uobičajena vikend-zabrana). Kako je saopšteno, cilj ovakvih ograničenja jeste da se osigura da se turisti ne susretnu sa kašnjenjima i gužvama na putu.

Osim autoputeva, letnja ograničenja odnose se na još 4 druge rute, konkretno: Loferer Straße B 178 od Lofera do Vorgl, Fernpassstraße B 179 od Nasereith do Bibervier i Seefelder Straße B 177 i Achenseestraße B 181.

Na koga se zabrane ne odnose?

Zabrane vožnje je izdalo Ministarstvo saobraćaja, koje je nadležno za donošenje godišnjeg kalendara zabrane vožnje, važe samo za kamione čija su odredišta u Nemačkoj ili Italiji, ili do odredišta treba da stignu preko ove dve zemlje.

Zabrana se ne odnosi na apsolutno neophodna putovanja, kao što su prevoz stoke za klanje, poštanske pošiljke, isporuke na benzinske pumpe koje se ne mogu odlagati ili humanitarne pošiljke, kao i transporti ka aerodromima.

Zabrana takođe ne utiče na putovanja do mesta za utovar/istovar.

Policija najavila pojačanu kontrolu 

Vozači koji se kreću ka mestu stanovanja ili sedištu kompanije u Austriji, mogu da nastaviti put ka svom odredištu, navodi se. Takođe, ako vozač vozi prazan kamion, može ga parkirati u mestu svog stanovanja, u sedištu kompanije ili na robnom terminalu.

Iskustva proteklih godina su pokazala da se zabrane vožnje – i pored svih obaveštenja – često krše, saopštila je saobraćajna policija i apelovala na vozače da se pridržavaju pravila, dodajući da će ove godine biti sprovedena pojačana kontrola, prenosi tirol.orf.at. 

  • BONUS SADRŽAJ: POSLUŠAJTE iskustva ovog vozača kamiona!

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.