„Boksit“ iz Milića traži više CEMT dozvola – U 10 „scania“ kamiona uložili 1 mil EUR

Kompanija „Boksit“ iz Milića nije zadovoljna načinom raspodele CEMT dozvola za prevoz tereta u međunarodnom saobraćaju, jer smatra da bi trebalo da ih, prema svim pokazateljima, dobije znatno više, pišu „Nezavisne novine“.

CEMT dozvole za prevoz tereta u međunarodnom saobraćaju izdaje Ministarstvo transporta i komunikacija BiH, te je kompanija „Boksit“, preko nadležnih tela, podnela apelaciju Ustavnom sudu BiH za ocenu Pravilnika o kriterijumima, postupku i načinu raspodele stranih dozvola za prevoz tereta domaćim prevoznicima.

Izvršni direktor u „Boksitovom“ Sektoru saobraćaja Radovan Višković rekao je da ovaj pravilnik ravnopravno ne tretira sva preduzeća koja se bave međunarodnim transportom.

– Očekujemo da će u toku godine to pitanje biti rešeno i da ćemo dobiti više dozvola da bismo mogli više koristiti naše transportne kapacitete – rekao je Višković.

On je pojasnio da je kompanija za ovu godinu dobila dve CEMT dozvole, jednu koja važi za Italiju i jednu „šuplju“, koja ne važi za Italiju, Austriju i Grčku, ali važi za sve ostale destinacije.

Iz kompanije poručuju da neće „sediti skrštenih ruku“ dok čekaju da to pitanje bude rešeno, te dodaju da manjak CEMT dozvola pokušavaju da reše putem takozvanih bilateralnih dozvola u resornim ministarstvima Srpske i BiH. Kompanija „Boksit“ je u 2014. kupila 10 novih „scania“ kamiona za međunarodni prevoz, sa „evro 6“ karakteristikama, a u njihovu nabavku uložila je više od 1 mil EUR. Višković je istakao da je to velika investicija i da zbog toga očekuju da već od ove godine ta vozila donesu značajnu dobit i sektoru i kompaniji.

– Želimo da sa ovim transportnim kapacitetima zauzmemo lidersku poziciju na ovom tržištu u toj vrsti prevoza. Sada nam nisu ograničavajući faktor ni vozila, ni tržište, već dozvole – naveo je Višković.

„Boksit“ je u ovoj godini već ugovorio transportne aranžmane sa „Optima grupom“, zvorničkom „Aluminom“, firmom „Sisecam soda“ iz Lukavca, kao i regionalnim drvoprerađivačima i proizvođačima hrane. Za međunarodne ture trenutno je na raspolaganju 15 vozila, od kojih pet sa „evro 5“ i 10 sa „evro 6“ karakteristikama, što kompaniju svrstava u red najvećih regionalnih prevoznika.

– Ne želimo na tome ostati i već u ovoj godini imaćemo nove investicije u toj sferi – naveo je Višković, a prenose „Nezavisne„.