„Delta“ u martu otvara distributivni centar u Staroj Pazovi

Distributivni centar kompanije „Delta DMD“ u Staroj Pazovi će početi da radi u februaru, dok će u potpunosti biti u funkciji od marta. U njemu će ta kompanija zaposliti 200 radnika, a oglas za zapošljavanje je i dalje aktivan, rečeno je na konferenciji za medije „Delta Holdinga“. Inače, ta kompanija je objekat počela da gradi u julu 2014. godine.

Tada je rečeno da će površina objekta biti 20.400 m2, sa mogućnošću da se u drugoj fazi izgradi još 14.500 kvadrata skladišnog prostora. Kompleks će imati 26.000 paletnih mesta i 30 utovarnih rampi. Vrednost investicije je 10,2 mil EUR.

Prema rečima Dejana Jeremića, izvršnog potpredsednika „Delta Holdinga“, transportna industrija imala je najveći rast u prošloj godini, a za ovu imaju ambiciozne planove. U ukupnom prometu „Delta Holdinga“ u 2014. godini, „Delta DMD“ je učestvovala sa 22%, a operativni profit pre amortizacije EBITDA je dostigao 683 miliona dinara.

To preduzeće je ostvarilo rast prometa od 5,1%, a komadna prodaja je porasla 3,6%. Prošle godine su portfolio proširili za tri nova brenda „Fruvita“, „Sinalco“, „Aquarius“.

Jeremić je rekao da su izuzetno zadovoljni i rezultatima firme „Delta transportni sistemi“, koja posluje u sastavu „Delta distribucije“. DTS je u 2014. ostvario rast prihoda od 37%, 149% je povećan međunarodni transport, dok je domaći bio veći za 25%.

Oglas za posao možete preuzeti OVDE.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.