DHL kupuje još 178 IVECO kamiona na gas

DHL Grupa naručila je 178 novih IVECO S-Way CNG kamiona za svoje odeljenje za poštu i pošiljke u Nemačkoj, čime je njihova CNG flota premašila 450 kamiona.

Među novim vozilima najviše je „sandučara“ – ukupno 161 IVECO S-Way CNG kamion opremljen sandukom AD190S34/P CNG , služiće za kraće udaljenosti i jednodnevne vožnje. Ovi kamioni imaju standardnu šasiju 4×2 sa bruto težinom vozila od 19 tona, standardnu kabinu Active Day sa niskim krovom i devetolitarski CNG motor od 340 KS koji je usklađen sa Euro 6 standardom.

Sa četiri rezervoara za gas na svakoj strani, ovi kamioni imaju domet do 670 kilometara, što značajno doprinosi isporuci u gradskim uslovima.

Preostalih 17 IVECO S-Way CNG kamiona je konfigurisano sa AS260S46I/FS CM CNG šasijom izmenljive karoserije za transport između čvorišta. Ova vozila imaju standardnu šasiju 6×2 sa upravljanom pratećom osovinom, kabinu Active Space i 13-litarski CNG motor od 460 KS kompatibilan sa Euro 6.

Opremljeni CNG rezervoarima ukupne zapremine od 240 kg, ovi kamioni su pogodni za udaljenosti do 1.000 kilometara i omogućavaju efikasne misije na dugim relacijama.

Bio-CNG, dobijen iz održivih obnovljivih izvora kao što su otpad i ostaci materijala, pokreće ova nova vozila. Cilj kompanije DHL je da korišćenjem tog goriva smanji emisiju CO2 do 95% u poređenju sa dizel kamionima, što bi dovelo do velikog smanjanjenja ugljeničnog otiska.

U poređenju sa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, tihi rad IVECO bioCNG kamiona čini ih posebno pogodnim za gradske primene i noćne isporuke. Osim toga, udobnost vozača je značajno povećana, dodaje se u saopštenju.

Foto: iveco.com

  • MOŽDA VAS ZANIMA I: 

Polovni kamioni na gas sve interesantniji kupcima u Srbiji – Iveco Stralis „na testu“ u Novom Sadu (VIDEO)